KIAJOBB

Sehol az egész NB I: ennyiért adták el Szoboszlai alól a csapatot

Elképesztő, hogy a szomszédban mennyi pénz folyt be a kasszába egy év alatt. Ezért már megéri meggyengülni?
  • Szerző: vav

Valószínűleg csak átmeneti visszaesésről van szó, mindenesetre rövid távon nagyon ráfázott a Salzburg, hogy kiárusította a játékosait. Az ősz európai meglepetéscsapata megsínylette, hogy egy év alatt több pénzért adott el focistákat, mint amennyit a teljes magyar NB I ér. Persze valamit, valamiért. Hét nap alatt két csúnya vereséget szenvedett Szoboszlai Dominik csapata.

Kamada (feketében) triplázott, a meggyengült Salzburgon Szoboszlai (jobbra) sem segített
Fotó: AFP

A LASK elleni hazai rangadó (2-3) után a hat éve sorozatban bajnok Red Bull Salzburg lecsúszott a tabella éléről, az Eintracht Frankfurt otthonában nagyot bukva (1-4) pedig szinte reménytelen helyzetbe került az El-ben. Pedig csütörtökön már a sérülés és betegség után felépült magyar középpályás is visszatért a kezdőcsapatba. De a korábbi társai nélkül ő is tehetetlen volt.

 

Szédületes biznisz

Csak ebben a futballévben, 2019 nyarán hat focistát adtak el az európai topligákba Salzburgból, majd idén januárban újabb hármat (nem számítva három távozót a német másodosztályba és egyet Belgiumba). Szoboszlai társai közül tehát ez idő alatt hatan igazoltak német Bundesliga-csapathoz – többek között a Dortmundban lassan világsztárrá érő Erling Haaland –, egy-egy játékos pedig az angol Premier League-be, a spanyol La Ligába és az olasz Serie A-ba.

Az értük kapott 116 millió euró (39 milliárd forint) több, mint a jelenlegi keret értéke. Sőt a 12 csapatos magyar NB I-es mezőny egésze is kevesebbet ér a Transfermarkt becslései szerint.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?