KIAJOBB

Rossz előjelek, fehérorosz átok vár a Vidire

Farkasordító hidegben, olyan helyen kell nyernie csütörtökön a MOL Vidi FC-nek, ahol magyar csapat még soha nem járt sikerrel.
  • Szerző: mv

Óriási esély előtt áll csütörtökön a MOL Vidi FC az EL-ben: ha a fehérvári klub legyőzi a BATE Boriszovot, akkor az utolsó körtől függetlenül továbbjut a csoportjából. Azonban számos körülmény nehezíti a magyar bajnok dolgát, a %% összeszedte ezeket.

Farkasordító hideg

Zord időjárás vár a Vidire Fehéroroszországban. Marko Nikolics, a Vidi edzője szerint akár mínusz 11 fokos hideg is fogadhatja őket Bariszavban. A barátságtalan körülmények inkább a hazai csapatnak kedveznek, hiszen a BATE-nak nem ismeretlen a farkasordító hideg.

Nyeretlenek vagyunk

Az hagyján, hogy magyar klub még soha nem nyert a BATE Boriszov otthonában, de a válogatottunk sem járt még sikerrel Fehéroroszországban. A Vidi egy vereséget, a Debrecen pedig szintén egy kudarcot, és egy döntetlent ért el a BATE otthonában. A magyar válogatott egyszer lépett fel Fehéroroszországban, és 1-1-re zárt.

Két sérült

Huszti Szabolcsnak hátfájdalmai vannak, amit a sorozatterhelés okozott, vasárnap kihagyta a Debrecen elleni meccset. Georgi Milanov rosszul lépett az Újpest elleni múlt szerdai meccsen, és a hétvégén csak csereként állt be. Egyikük sem száz százalékos.

 

Sorozatterhelés

A Vidi július 10 óta 29 tétmérkőzésen lépett pályára. Ez a terhelés évek óta a legtöbb, ami magyar csapatot ért. A fehérváriak legutóbb vasárnap, Debrecenben léptek pályára, vagyis a BATE elleni fellépésig mindössze három napot pihenhettek.

 

Szurkolókat toboroznak

A BATE Boriszovt kabalafigurája, „Villám” traktorról invitálja a szurkolókat a Vidi elleni mérkőzésre. Ez azt jelenti, hogy óriási támogatást kaphat a fehérorosz csapat a Vidivel szemben. A BATE-nak csak egy győzelemmel marad esélye a továbbjutásra.

Az L csoport állása négy forduló után: 1. Chelsea (12 pont), 2. Vidi (6 pont), 3. BATE (3 pont), 4. PAOK (3 pont). Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?