KIAJOBB

Régen küzdött ekkorát Hosszú Katinka, a végletek közt hullámvasutazott

Rendesen megszenvedett az edzőtábor után. Négy számot vállalt a kínai Bajnokok Sorozata-versenyen, egyszer összecsapott Szilágyi Liliánával és Kapás Boglárkával is.
  • Szerző: vav

Az első versenynapon elért második (200 m hát) és negyedik (100 m pillangó) helye után alaposan rákapcsolt Hosszú Katinka a FINA Bajnokok Sorozata első kínai állomásán. A csaknem négyhetes dél-afrikai edzőtáborából érkezett magyar világsztár szerdán már négy számot vállalt, s végletesen szerepelt: a 200 pillangó megnyerése után 100 háton, a 200 vegyes aranyérme után pedig 200 gyorson végzett az utolsó, negyedik helyen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI (archív)

A meghívásos sztárparádén különösen az első viadal volt érdekes: Katka a 200 pillangón két magyar riválisát előzte meg – az exférje, Shane Tusup trenírozta második Szilágyi Liliánát nagyot hajrázva fél másodperccel, a harmadik Kapás Boglárkát 1,8 másodperccel.

A „szokásos” 200 vegyes-győzelem az időeredmények alapján nem volt valami sima: Hosszú 2:10.42 perc alatt úszta le a távot, míg a kanadai Sydney Pickrem 2:10.84-gyel zárt. Más kérdés, hogy Katinkának ez már a napi harmadik versenye volt, ellenfelének meg az első...

Az Iron Lady negyedikként (csaknem négy, illetve tizenegy másodperces hátránnyal) zárt versenyei inkább csak az edzést szolgálták – és persze azok is hoztak 5-5 ezer dollárt (összesen 3 millió forintot) a konyhára. A hétfős magyar küldöttség legeredményesebbjeként Hosszú Katinka összesen 43 ezer dollár (12,8 millió forint) pénzdíjjal gazdagodott Sencsenben.

A többi magyar úszó közül szerdán Telegdy Ádám második lett 200 háton, Kozma Dominik pedig negyedik 400 gyorson.

Az 1,2 millió dollár összdíjazású, meghívásos FINA Bajnokok Sorozata idei második (egyben utolsó) állomása szombat-vasárnap Pekingben lesz. A számonként 4-4 fős döntőkben az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik 5 ezer dollárral gazdagodik.

És ezeket olvastad már?