KIAJOBB

Rajzolni sem lehetne könnyebb ellenfelet Dzsudzsákéknak

A magyar labdarúgó válogatott keretének értéke 60-szor annyi, mint az andorrai kereté. Mindössze négyen vannak az ellenfél csapatában, akiknek nem amatőr a státusza.
  • Szerző: acf

Andorra ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap. Ahogy a %% korábban beszámolt róla, az ellenfél nagy része amatőr, tanárok és recepciósok próbálják megleckéztetni Bernd Storck fiait. Andorra jelenleg a 203. helyen áll a FIFA-világranglistán, ezzel ők az egyik leggyengébb csapat a világon.

Egyetlen európai ország van, amely még náluk is alacsonyabban van rangsorolva, igaz, a gibraltári válogatott nemrég lett az európai és nemzetközi szövetség tagja.

Az andorrai keret összértéke 525 ezer euró, mindössze négy játékoshoz van összeg rendelve a transfermarkt.de oldalon, minden bizonnyal a többiek amatőrök. A magyar válogatott értékét 31 millió euróra becsüli a honlap, ez azt jelenti, hogy 60-szor értékesebb Magyarország együttese, mint a vasárnapi ellenfél.

Andorra legértékesebb játékosának értéke 200 ezer euró, míg a legmagasabb osztályban szereplő focistájuk Finnországban légióskodik. Marc Vales rendszeresen játéklehetőséget kapott védőként az SJK együttesében, ráadásul a harmadik, Európa-ligát jelentő helyen végzett csapatával 2016-ban.

A Lettország ellen pályára lépő magyar csapatban a legolcsóbb magyar játékos Gera Zoltán volt, aki 500 ezer eurós árával egymaga ér annyit, mint teljes Andorra. A legdrágább magyar 4,25 millió euróval Dzsudzsák Balázs.

Az andorrai csapatban a finn légióson kívül még négyen vannak, akik nem a hazai bajnokságban rúgják a bőrt, négyen is alacsonyabb osztályú spanyol csapatoknál fociznak. A magyaroknak ráadásul szerencséjük is van, hiszen a helyi legenda sárga lapok miatt nem játszhat Magyarország ellen.

Ildefons Lima eddig 103-szor öltötte magára a miniállam válogatottjának mezét, és védő létére 10-szer volt eredményes. Ezzel ő a valaha volt legeredményesebb andorrai, gyakorlatilag Andorra összes találatának (38) negyede az ő nevéhez fűződik.

És ezeket olvastad már?