KIAJOBB

Puskás kiütötte Maradonát, most jöhet Zidane: szavazz te is!

Már a legjobb négy között a magyar focilegenda. Végre világbajnok lehet? Ha Öcsi bácsi Zizou-nál is több voksot kap, a döntőben Messi vagy C. Ronaldo lehet az ellenfél.
  • Szerző: vav

Erre szokták azt mondani: ha értelme nem is sok van, de játéknak jó. A Goal.com focis szakportál spanyol kiadásában javában fut a Legendák világbajnokságának elnevezett internetes szavazás. A labdarúgás történetének 16 csillagát párokba rendezték, és a tenisztornákéhoz hasonló lebonyolítás szerint jó előre elkészítették a döntőig vezető ágrajzot is.

Ahogy az almát a villanykörtével, úgy az egyes korszakok futballzsenijeit is képtelenség összehasonlítani. A szimpátiaszavazás eredménye mindenesetre eddig szívmelengető Puskás Ferenc sikerei miatt. A Kispest, a Honvéd és az Aranycsapat, majd a Real Madrid legendás magyar focistája menetel.

Az első körben még minimális különbséggel „győzte le” a holland Marco Van Bastent. A negyeddöntőben aztán már - csaknem kétszer annyi szavazattal, 18 041-gyel a 9 577 ellenében - Puskás szinte kiütötte az argentin foci félistenét, Diego Maradonát.

Az elődöntőben a közelmúlt Realjának zseniális irányítója, a klub jelenlegi edzője, Zinedine Zidane lesz Puskás képzeletbeli ellenfele (a francia az előző körben a brazilok büszkeségét, Pelét múlta felül a voksok alapján). A Puskás, Zidane párharcra erre a linkre kattintva szavazhatunk.

A másik ágon összejött a jelenkor két legnagyobb egyéniségének, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak a csatája.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?