KIAJOBB

Pocsék főpróba, fociválogatottjaink kudarcot vallottak

Három korosztály, három vereség, két rúgott gól.
  • Szerző: TP

Mindhárom, a héten eddig pályára lépő labdarúgó utánpótlás-válogatottunk vereséget szenvedett. Kedden a három csapat közül a legfiatalabb, az U17-es válogatott kezdte meg a szereplését. Szélesi Zoltán tanítványai az Európa-bajnoki elitkörben léptek pályára, és a rendes játékidő vége előtt (ez esetben a 79. percben) elbukták a találkozót. A Telkiben rendezett mérkőzés után a csapat a csoport utolsó helyére sodródott.

A 19 éven aluliak szintén az Európa-bajnoki elitkörben léptek pályára, hogy kiharcolják a részvételt a grúziai kontinensviadalra. Michael Boris csapatának sem volt szerencséje, 2-1-re kikapott Csehországtól úgy, hogy még büntetőt is rontott.

Sajnos, az U21-es válogatott se tudta kiköszörülni a csorbát. Balogh Norberték Görögországban léptek pályára, és 2-1-es vereséget szenvedtek. Finoman szólva sem volt csúcshete ez a magyar labdarúgásnak, és még csak csütörtök van. Igaz, az U17-esek ma, az U19-es csapat pedig pénteken javíthat. A vereségek azért is fájóak, mert a nagyválogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck később ezekhez a játékosokhoz nyúl majd.

Szombaton felnőttek is pályára lépnek, ráadásul talán nehezebb feladatuk lesz, mint bármelyik korosztályos gárdának, hisz Portugáliában az Európa-bajnok ellen játszik majd. Reménykedjünk, hogy megszakad a rossz sorminta. Lehet, hogy ismét a német szakember egyik váratlan döntése lesz a kulcs, talán ismét egy újonc csinál csodát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?