KIAJOBB

Parádés magyar világsiker született, amíg aludtál

21 éve tartó remek sorozatot folytattak vízilabdázóink a dél-koreai vizes-vébén. Zsenijük nélkül is nyerték a rangadót.
  • Szerző: vav

A magyar férfi vízilabda-válogatott kiváló játékkal 13-11-re (4-2, 5-4, 3-0, 1-5) legyőzte a spanyol csapatot a kvangdzsui világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. Mindez azt jelenti, hogy Märcz Tamás együttese szinte biztosan a C jelű négyes élén végez, azaz közvetlen bejut a negyeddöntőbe.

A legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok az Új-Zéland felett aratott húszgólos (24-4) győzelemmel rajtoltak. A spanyolok elleni rangadó előtt azonban óriási csapás érte pólósainkat: ujjtörést szenvedett a lövő kezén az olimpiai és világbajnok Varga Dénes. A világ egyik legjobb játékosa ezen a világbajnokságon már nem ugorhat medencébe. Bekötött kézzel hallgatta a himnuszokat, és nem is ugrott be a vízbe, hanem leült a kispadra. De nélküle is futott a szekér!

SZÉP VOLT, FIÚK! 18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU, FÉRFIAK, Csoportmérkőzések, 2. forduló,...

Közzétette: waterpolo.hu – 2019. július 16., kedd

Még az is belefért, hogy a mieink az utolsó negyedre kiengedtek, így ellenfelük 12-6-ról szorosabbá tudta tenni a végeredményt. A legfontosabb azonban a meccs nagy részében mutatott jó játék, és hogy a magyar válogatott ellen vb-n 21 éve nyeretlen spanyolok elleni siker valószínűleg csoportelsőséget - és ezzel együtt a negyeddöntő előtt plusz szabadnapot - ér majd.

A magyar csapat pénteken a dél-afrikaiak ellen zárja a csoportkört.

És ezeket olvastad már?