KIAJOBB

Óriási magyar világsiker, mérföldkőhöz érkezett sztárunk

Karnyújtásnyira került a nagy cél. Erre már fölkapják a fejüket a sportrajongók az egész világon.
  • Szerző: vav

A világelit meghatározó tagja lesz Babos Tímea. Legjobb teniszezőnőnk hajszálnyira van attól, hogy világelső legyen párosban (jelenleg a negyedik, hétfőtől már harmadik). Attól pedig csak pár nap választja el, hogy a pályafutása során keresett pénzdíja átlépje az 5 millió dolláros (1,408 milliárd forint) álomhatárt - emelte ki a Blikk.

Utóbbihoz gyakorlatilag csak el kell kezdődnie hétfőn a wimbledoni füves pályás Grand Slam-tornának, amelyen Timi - a francia Kristina Mladenovic oldalán - első kiemeltként vághat neki a női páros küzdelmeinek. Az angol nemzetközi bajnokságon az egyéniben 37. Babosnak elég csupán pályára lépnie, hogy összkeresete meghaladja az 5 millió dollárt.

Jelenleg 4 993 863 dollárnál (1,407 milliárd forint) tart, s Wimbledonban már az első körös vereség is 39 000 dollárt (11 millió forint) ér egyesben, 5750 dollárt (1,6 millió forint) pedig párosban. Nem mintha ne lennének ennél sokkal nagyobb céljai, hiszen sokszor elmondta már: nem a pénz motiválja.

A világbajnoki pontverseny első helyezettjeként minden versenyen nyerni szeretnénk!

"Másrészről pedig nekem a világranglista szempontjából is nagyon lényeges volt ez a győzelem! Hétfőtől harmadik vagyok a párosranglistán, ami újabb karriercsúcs. De nyilván szeretnék még előrelépni"

- nyilatkozta Babos Tímea a molcsapat.hu-nak a wimbledoni bemelegítésnek tökéletes birminghami tornagyőzelmük után.

 

A post shared by timeababos (@timeababos) on

Sztárunk ennél sokkal nagyobb sikerekre is esélyes Wimbledonban, leginkább párosban, ahol Mladenoviccsal első kiemeltek. Miután Timi tavaly ősszel (még a cseh Andrea Hlaváckovával) megnyerte a női párosok világbajnoki címét, idén januárban már mostani partnerével győzött az ausztrál Grand Slam-tornán. A magyar-francia kettős 2014-ben döntős volt Wimbledonban, míg 2015-ben a legjobb négyig jutott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?