KIAJOBB

Óriási esélyt harcoltak ki a magyar focisták

Edzőjük remek jósnak bizonyult. Az ország kedvenceivé válhatnak, ha élnek a nagy lehetőséggel.
  • Szerző: vav

Szenzációsan nyitott a 17 éven aluliak írországi Európa-bajnokságán a magyar válogatott. A csoportgyőzelemre, sőt akár a végső sikerre is esélyes portugálok legyőzése nagy esélyt jelent tehetségeinknek a továbbjutásra.

 

Összegyűrte a papírformát U17-es válogatottunk, amely márciusban a hazai elitkörben harcolta ki az Eb-szereplés lehetőségét. A hajdani NB I-es gólkirály, Preisinger Sándor vezette fiatalok – szép számú magyar szurkolótábortól hajtva – jó védekezéssel és még jobb helyzetkihasználással, a csereként beállt Kosznovszky Márk góljával 1-0-ra legyőzték a nagy esélyes Portugáliát.

Távol álljon tőlünk, hogy a szerencsét emlegessük, mert az, hogy hét meccsből hatszor nem kaptunk gólt, az nem szerencse kérdése

– hangsúlyozta az NSO TV-nek a szövetségi edző.

"Tudtuk, hogy többnyire náluk lesz a labda a mérkőzésen. Erre is hegyeztük ki a taktikát. A szünetben mondtam a srácoknak, hogy a második félidőben két sanszunk lesz arra, hogy megkontrázzuk őket, és megnyerjük a mérkőzést. Ebből szerencsére jött is a kettő, és 'be is ütöttük' az egyiket, ahogy kellett"

– örvendezett Preisinger.

 

A siker értékét növeli, hogy a portugálok hagyományosan Európa legjobb utánpótlás-nevelői közé tartoznak. Az egy-két kivétellel a honi labdarúgó-akadémiákon nevelt (vagy onnan már a West Hamnél, a Mönchengladbachnál, Salzburgban vagy éppen a Genknél külföldi légiósnak állt) magyar tehetségek azonban felnőttek a feladathoz. A folytatásban Izland és Oroszország ellen összejöhet a még nagyobb bravúr, a negyeddöntőbe jutás is.

Most még magasabbra tettük magunknak a lécet,

amit én egyébként imádok. A következő ellenfelünk, Izland is nagyon erős csapat, szintén megnyerte az első mérkőzését (3-2 az oroszok ellen - a szerző). Kevesen fogadtak volna arra, hogy az első forduló után az izlandi és a magyar csapat fogja vezetni a csoportot, de ez egy nagy esély, hogy a következő meccsen még egyet lépjünk előre"

– mondta Preisinger.

A csoportokból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe, a torna első öt helyezettje szerepelhet az idei, brazíliai világbajnokságon.


A mieink további programja:

Kedd, 13.00: Izland-Magyarország

Péntek, 18.00: Oroszország-Magyarország

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?