KIAJOBB

Óriási a baj, kikaptak a kézis lányok

Nem úgy sikerült a bemutatkozás a női magyar kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokság nyitómeccsén, ahogy tervezték. Csehországnál csak nehezebb ellenfelek jönnek.
  • Szerző: acf

Megkezdte a szereplését Magyarország a svédországi Európa-bajnokságon. Az ellenfél az a cseh válogatott volt, amely papíron a csoport leggyengébb együttesének számít. A magyar nemzeti együttest először vetette tétmeccsen a dán Rasmussen, akinek rengeteg sérülés nehezítette a dolgát.

A magyar válogatott nagyon beragadt az első félidőben, az első nyolc percben csak egy gólt dobtak a magyarok. Szerencsére a csehek sem remekeltek támadásban, de így is volt időszaka a játékrésznek, amikor négy góllal vezettek a csehek. A félidőben Csehország 13-10-re vezetett.

A második félidőben a magyar csapat hamar egyenlített, sőt a vezetést is átvette. A 14-13-as magyar vezetést követően a két gárda fej-fej mellett haladt, de az utolsó 10 percben újra elhúztak a csehek. A mérkőzés végeredménye 27-22 lett Csehország javára, Magyarország kikapott.

A vereség azért különösen fájó, mert a csoportban már csak nehezebb ellenfelek vannak, Montenegró és Dánia ellen kellene javítani. A négyes csoportból az első három jut tovább a legjobb 12 közé. Magyarország a következő találkozóját december 7-én játssza Dánia ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?