KIAJOBB

Norbi is tudja, csajok mentik meg a magyar olimpiai csapatot

Még maga Schobert Norbi is meghajolt a nők előtt. Kiszámoltuk, hogy hol lenne Magyarország, ha csak a férfiak teljesítményét néznénk.
  • Szerző: acf

A magyar olimpiai csapat két nappal az ötkarikás játékok vége előtt 14 érmet szerzett. A hét aranyérem, három ezüst és négy bronz jelenleg az éremtáblázat 12. helyére elegendő. Érdekesség azonban, hogy Magyarország előkelő helyezése a nőknek köszönhető.

A hét aranyból hatot nők nyertek, Hosszú Katinka egymaga három első helyet gyűjtött be. A férfiak becsületét Szilágyi Áron menti meg, aki meg tudta védeni címét kardvívásban. Szilágyi mellett még szerzett egy ezüstöt Cseh László és Imre Géza, míg összehozott egy bronzot Kenderesi Tamás és a párbajtőrcsapat.

Ez azt jelenti, hogy a férfiak mérlege Rióban 1 arany, 2 ezüst és 2 bronz!

Ezzel szemben a nők teljesítménye kiemelkedő, 6 arany, 1 ezüst és 2 bronz. Emellett még a magyar fitneszguru sem mehetett el szó nélkül. Schobert Norbi a következőket írja Facebook-oldalán:

Hány magyar aranyéremnél tartunk? Ebből mennyit szereztek Nők? Na ezen érdemes elgondolkodni!!!! Respect Woman!

Ha a jövőbe tekintünk, akkor valószínű, hogy ez a tendencia jelentősen nem fog változni. A magyar női vízilabda-válogatott elbukott a bronzmérkőzésen, és aranyra esélyes a női kajak négyes 1000 méteren. A férfiak közül Pars Krisztián, és a Vasbányai-Mike kenupáros számít éremesélyesnek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?