KIAJOBB

Nikolics majdnem összehányta magát

A magyar válogatott támadó nehezen viselte a számára új körülményeket.
  • Szerző: PB

Nikolics Nemanja nehezen viselte el a kemény tréningeket és a hőséget egyszerre, de túljutott a nehézségeken és készen áll az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság rajtjára. A Chicago Fire csatárának jól ment a játék a felkészülési mérkőzéseken, most a Facebook-oldalán közölt egy terjedelmes interjút, amelyben arról is beszámol, mennyire intenzívek voltak az edzések.

"Itt mindenki harcol a másikért, tényleg "megdöglünk" a pályán. Floridában az egyik meccs délelőtt 11-kor volt, 30 fok, többen - velem az élen - a bemelegítésnél majd' összehánytuk magunkat, de a kezdésre összekapartuk magunkat és mentünk, ahogy csak bírtunk."

A magyar válogatott csatára elmondta, bármilyen nehéz is, neki bizonyítania kell, hisz magasak az elvárások vele szemben.

"Jóllehet, az én helyzetem most egyedi: csatár vagyok, aki az elmúlt időszakban szórta a gólokat, magasra tettem a lécet, és komolyak az elvárások velem szemben. De hát én is maximalista vagyok, nekem fáj a legjobban, ha nem rúgok gólt, ha nem adok gólpasszt, ha nem segítem megfelelően a társakat és a csapatot."

Nikolics első tétmeccsét ma játssza a Columbus Crew ellen. Bár csapatát nem tartja esélyesnek, de mindenképpen győzni szeretne.

"Jó volna eredményesen kezdeni, az mindig lökést ad, pláne egy újjáépített csapatnak. Becsületesen felkészültünk az ellenfélből, tisztában vagyunk vele, hogy egy kellemetlen, harcos csapat vár ránk, amelyikben ott a minőség is. Valljuk be, az elmúlt évek ismeretében nem a Chicago Fire ennek a párharcnak a favoritja. De elszántak és magabiztosak vagyunk, győzni szeretnénk."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?