KIAJOBB

Nem nyert aranyat, mégis ez az úszónk volt a vb magyar hőse

Gyász és betegségek: óriási nehézségekkel küzdött meg, majd derekasan helytállt a döntőben. Szerelme ad erőt Bernek Péternek.
  • Szerző: vav

Nem kímélte a sors Bernek Pétert az utóbbi években. Édesapja rákban hunyt el, majd őt is súlyos betegségek támadták meg. Most sincs rendben az egészsége, a hazatérése után arcüregműtét vár rá. Előbb azonban az esküvő! Úszósztárunk rövidesen feleségül veszi korábbi Európa-bajnokunkat, az M4 Sport műsorvezetőjeként és szakkommentátoraként dolgozó Mutina Ágnest.

 

Egy hős vagy, hogy ezt így leúsztad

– üzent közösségi oldalán Mutina Ági, miután vőlegénye döntőbe jutott 400 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokságon. Ott aztán szenzációsan helytállva az ötödik helyen végzett, pedig reggel csak egy visszalépésnek köszönhetően jutott be a legjobb nyolc közé.

"Nagyon büszke vagyok rá, a sok nehézség után ebben az úszásban benne volt a szíve is"

- mondta Ági.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#holidaylook

Mutina Agnes (@mutinaagi) által megosztott bejegyzés,

 

Rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszónk fényes helytállása az őt ért csapások és a betegsége tudatában valóban felér egy hőstettel. És nagyban köszönhető Áginak is, aki nem csak a boldog hátteret biztosítja számára: szakmabeliként pontosan tudja, mire van szüksége a párjának.

"Meg van szabva, mikor kell elmennem aludni. Esténként kilazítja az izmaimat, ha nem szeretném, akkor rám parancsol. Figyel a táplálkozásomra, egészséges ételeket főz. Igazi támaszom, egy keménykezű tündér"

– mesélte Bernek korábban a Borsban, kedveséről, akivel közel tízévnyi ismeretség után, 2017 nyarán lettek egy pár, tavaly ilyenkor pedig eljegyezték egymást.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miss u summer,miss u @peterbernek

Mutina Agnes (@mutinaagi) által megosztott bejegyzés,

 

Bernek a 2016-os olimpiára már annak tudatában utazott Rióba, hogy édesapját halálos betegség támadta meg. Az év végi, rövid pályás vb-bronzérmét szeptemberben elhunyt apjának ajánlotta.

"Ez az érem mindennél többet jelent számomra, mert nem magamnak akartam megnyerni. Köszönöm Apu, hogy az életedben végig mellettem voltál, azóta pedig fentről vigyázol rám"

– írta akkor a Facebookon.

A tragédiát követő, embert próbáló időszakban mononukleózist és tüdőgyulladást kapott, kiújult az asztmája. Fél évet kihagyott, sőt még most sincs teljesen rendben az egészsége.

 

"Megműttetem magam, hátha segít, mert az előző betegségem óta a regeneráció és az oxigénfelvevő képesség nem jött vissza. Végre kiderül, mi lehet pontosan a bajom, mert április óta négy antibiotikum-kúrám volt"

– nyilatkozta most Kvangdzsuban, a vb-előfutama után, de hozzátette:

Most a legfontosabb, hogy hazamegyek és megnősülök!

Önmagában az is bravúr, hogy Bernek Péter sorozatban a negyedik világbajnokságán jutott döntőbe, ráadásul három különböző úszásnemben. Előzőleg 2013-ban (Barcelonában) 200 háton volt a nyolcadik; 2015-ben (Kazany) 400 gyorson az ötödik; majd a 2017-es budapesti vb-n újra 200 háton országos csúccsal végzett a hatodik helyen.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?