KIAJOBB

Nem kertel az úszókapitány: rossz hírek Hosszú Katinkáékról

Dr. Sós Csaba szerint rossz a hangulat úszóink körében, de világszerte hasonló problémákkal küzdenek. Szombaton keretet hirdet.
  • Szerző: vav

Úszóink szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba a sport365.hu-nak adott interjújában kendőzetlen őszinteséggel beszélt a koronavírus-járvány okozta halasztások és óvintézkedések hatásairól a sportágban. A szakvezető elárulta: hétfőn és csütörtökön is tesztelik a sportolókat, akik csak két negatív teszt esetén edzhetnek majd az erre kijelölt uszodákban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sós Csaba szerint az olimpiai eredményeken meg fog látszani a kihagyás
Fotó: MTI

„Egyelőre mindenki jól van, de csak jövő hét közepén tudjuk meg, ha ne adj isten valaki fertőzött. Ezt követően megszervezzük a hazai edzőtáborokat. Bár az uszodák zárva vannak, a válogatott tagjai kis csoportokban edzhetnek majd, természetesen csak akkor, ha nem fertőzöttek. És csak azok léphetnek be, akiknek a nevét leadjuk. Ezt szigorúan ellenőrzik majd minden uszodában. Sajnos eddig is sok idő kiesett már, de ha egy hét múlva már úszhatnak, az még mindig jobb, mintha csak a szárazföldön kellene gyakorolni”

- mondta a kapitány a sportportálnak.

„A hangulat rossz, ezt kertelés nélkül kimondhatom. De ezt tudomásul kell venni, mert veszélyhelyzet van. Világjárvány, ezzel nem lehet viccelni”

- fogalmazott Sós, aki az elmaradt országos bajnokság ellenére szombaton olimpiai keretet hirdet a tavaly március 1. óta elért időeredmények alapján. Ez csak akkor változhat, ha elhalasztják a tokiói olimpiát.

„Mi sem vagyunk biztosak abban, hogy az olimpia az eredeti terv szerint meg lesz tartva, és akkor minden változik. De ha nem, akkor természetesen a védetteket nem véletlenül jelölöm ki”

- mondta ezzel kapcsolatban a szövetségi kapitány, aki szerint egy úszó teljesítményén már egy-két nap kiesés is nagyon megérződik, így a jelenlegi helyzet „mindenképp negatív hatással lesz az olimpiára.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?