KIAJOBB

Na, most kinek szurkol a kapitány? Ellenünk lehet válogatott Marco Rossi fia

Jövő hétvégén, Debrecenben teljesülhet a vízilabdázó Simone Rossi nagy álma. Újabb kapocs a magyarokhoz.
  • Szerző: vav

Labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitányának családja eddig is több szálon kötődött hazánkhoz. Most Marco Rossi fia, a vízilabdázó Simone is Magyarországra készül: január elején Debrecenben, a mieink elleni Világliga-meccsen debütálhat a válogatottban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mérföldkőhöz ért a karrierjében
Fotó: Instagram

Az olasz férfi vízilabda-válogatott karácsony után Simone Rossival a soraiban kezdte meg a felkészülését a világliga európai selejtezőjének végjátékára. A koronavírus-járvány miatt halasztották január elejére a tornát. Pólósaink jövő péntektől vasárnapig Debrecenben küzdenek a nyári Szuperdöntőbe jutásért. Märcz Tamás csapata a negyeddöntőben az olaszok ellen kezd, vagyis az újdonsült válogatott kerettag Rossi-fiúnak éppen itt, a magyarok ellen teljesülhet az álma.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Rossi (@sirro08) által megosztott bejegyzés

„Egyelőre fel sem fogtam igazán, még fel kell dolgoznom, hogy meghívót kaptam. Mindig is a válogatottság volt az álmom, de idővel kezdtem lemondani róla, hiszen teltek-múltak az évek. Erre most, huszonnyolc évesen eljött az én időm. Végtelenül boldog vagyok”

– nyilatkozta a szicíliai Ortigia csapatában vízilabdázó Simone Rossi.

„Végre valóra válik az álmod! Nagyon büszkék vagyunk rád”

– reagált a büszke apa a Facebookon.

Korábban többször is szóba került már, hogy Simone a magyar bajnokságba igazolhat, de eddig csak apja egyik-másik focimeccsén tűnt fel a lelátón, például 2017-ben Kispesten. Marco Rossi korábban a nak zokogva mesélt arról, hogy gyerekkorában imádott nagyapja (tehát Simone dédapja), Gino szerettette meg vele Puskás Ferencet és a hajdani Honvédot, illetve az Aranycsapatot, ezért számára mindig is sokat jelentett Magyarország.

Ez mára átragadt valamennyi családtagjára. Amikor fociválogatottunk a vezetésével, Izland legyőzésével kivívta az Európa-bajnoki részvételt, a Rossi-fiú a Nemzeti Sportnak elmondta: szicíliai hotelszobájában izgulta végig a meccset, és megkönnyezte Szoboszlai Dominik győztes gólját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Rossi (@sirro08) által megosztott bejegyzés

Ezek után, ha a keretszűkítés után tagja marad a debreceni „buborékba” költöző olasz pólóválogatottnak, neki is különleges érzés lesz éppen a magyarok ellen bemutatkozni a nemzeti együttesben.

Régi barátok a kapitányok

Fociválogatottunk olasz mestere, Marco Rossi régóta jó barátságot ápol a magyar vízilabdázók szövetségi kapitányával. Märcz Tamás még olaszországi légiósként többször játszott Simone Rossi akkori csapata, a Posillipo ellen – akinek édesapjával aztán nem csak a medence mellett, de a Nápoly és Budapest közötti repülőutakon is gyakran összetalálkozott.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?