KIAJOBB

„Mister Megbízható” – óriási elismerést kapott külföldön két magyar focista

Van mire büszkének lenniük! A német Kicker szaklap értékelte a tavaszi szezonban és az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményeket.
  • Szerző: Ripost

Ahogy az várható volt, Gulácsi Péter és Orbán Willi az RB Leipzig Bundesliga-csapata után az Európa-bajnokságon helytállt magyar válogatottban is a legjobbak közé tartoztak. Ezt tükrözi a tekintélyes német Kicker friss értékelése is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulácsiék a franciák elleni 1-1-es Eb-meccs után, a Puskás Arénában

Gulácsiék a franciák elleni 1-1-es Eb-meccs után, a Puskás Arénában
Fotó: AFP

A szaklap félévente rangsorolja és különböző kategóriákba sorolja a német élvonalban szereplő labdarúgókat. Ezúttal a kapusok és védők között két magyar válogatott légiós is a legjobbak közé került, mint „nemzetközi klasszisok”.

A kapusok között Gulácsi Pétert ezúttal a negyedik helyre sorolták a Bundesliga-mezőnyben. Csak Manuel Neuer (Bayern München), a belga Koen Casteels (Wolfsburg) és az Eb-n remeklő svájci Yann Sommer (Mönchengladbach) előzi meg.

„A mindig koncentrált magyar Lipcsében maga Mister Megbízható, a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen éppúgy jól állt a lábán, mint az Eb-n Portugália és Franciaország ellen, ugyanakkor gyengélkedett Németország ellen. Szokatlan volt a Mainz elleni 2-3 során nyújtott tavaszi teljesítménye”

- olvasható a Kickerben.

Még Gulácsinál is jobban szerepelt a maga posztján Orbán Willi, akit a belső védők közül csak David Alaba (korábban Bayern) és Mats Hummels (Dortmund) előz meg. A Bundesliga harmadik legjobb bekkje a leírás szerint „puszta tehetség terén biztosan ér fel néhány megelőzött kollégájához, mégis újra sikerült stabillá tennie az RB védekezését”.

„Magyarország figyelemreméltó küzdelme során is kitűnt példamutató hozzáállásával az Európa-bajnokságon”

- írta a lap Orbánról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?