KIAJOBB

Minimálbérért focizik az NB I egyik nagy felfedezettje

A kupagyőztes, Európa-liga-induló Honvéd legjobbjai közé tartozott a szezonhajrában Szendrei Norbert.
  • Szerző: vav

Fiatalos, lendületes, támadófocit játszó csapatot kezdett építeni a Budapest Honvéd új szakvezetése. Urbányi István sportigazgató az M1 műsorában ezzel kapcsolatban beszélt többek között a 33 éves Davide Lanzafame várható távozásáról, a vezetőedzői posztra kinevezett Bódog Tamásról és a tervezett erősítésekről éppúgy, mint a kispesti akadémisták előtt kínálkozó nagy lehetőségről. Utóbbiak számára jó példa Szendrei Norbert, akit a megbízott edző Pisont István a koronavírus-szünet után jó érzékkel beépített a csapatba.

Fotó: honvedfc.hu

A 20 éves középpályás a Salzburgban remeklő Szoboszlai Dominik barátja, sokat játszottak együtt a korosztályos válogatottakban. Szendrei számára még csak a következő szezonban jön a neheze – meghatározó játékossá válni az újjáalakuló Honvédban -, de bombagóllal és gólpasszal is villant már a bajnokságban.

Ráadásul tette mindezt úgy, hogy a luxusautókkal, csillagászati fizetésekkel és más focista-sztereotípiákkal szemben ő még villamossal jár. Szendrei és egy sor elődje példája mutatja: habár ebből a szempontból kimaradt egy-két év a Honvédnál, de a klubvezetők az igazolások mellett bátran építhetnek a saját nevelésű fiatal tehetségeikere is.

„Mindenféle szempontból egy nagyon ígéretes pályafutás kezdetét láthattuk. Norbi olyan karakterrel és személyiságjegyekkel rendelkezik, amilyenből szerintem nagyon kevés van Magyarországon. (...) Nem akarom mondani, hogy mennyi a fizetése, mert nagyon sokan elszégyellnék magukat, de a példája mutatja: a minimálbér környékén is lehet ilyen teljesítményt nyújtani. Amikor nekem alá kell írnom, vagy javaslatot tennem, hogy tizenvalahány ezer eurós havi fizetésű játékost igazoljunk, akkor mindig eszembe jut a Szendrei: jó, de ha valaki erre képes itt, és az akadémiánkon itt vannak az ilyen játékosaink, akkor ezt is vegyük figyelembe úgy, hogy kialakuljon valamiféle egyensúly”

- mondta Urbányi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?