KIAJOBB

Micsoda nyár: csúcsra jár a magyar sport

Győzelmek, aranyérmek, bravúrok - a sportolóktól és a sportvezetőktől egyaránt. A 2020-as olimpia és foci-EB közeledtével különösen fontos a jelenlegi sikersorozat.
  • Szerző: vav

Szerdához egy évre kezdődik a tokiói olimpia, és jövő ilyenkor már túl leszünk a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon (hogy csak 2020 legjelentősebb sporteseményeire gondoljunk). Ennek fényében különösen örömteli, hogy a magyar sportolók - sőt, a sportvezetők is - sikert, sikerre halmoznak az utóbbi hetekben-hónapokban. A célegyenesre fordulva máris csúcsra jár a magyar sport!

"Budapest vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett, köszönhetően

a magyar sport sikereinek, a magyarok sportszeretetének,

valamint annak, hogy Budapest mindig jó házigazda; Európa kellős közepén könnyen megközelíthető bárhonnan, Magyarország pedig a világ egyik legbiztonságosabb országa"

- hangzott el Thomas Bach NOB-elnök budapesti látogatásán a napokban.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel megbeszélést folytató sportvezető a budapesti vívó-világbajnokságra érkezett hazánkba. A rendezők soha nem látott show-t kerekítettek a vívóversenyek közé. A pazar nézőtéri hangulatot pedig fokozták a magyar sikerek: Siklósi Gergely parádézva nyert vb-aranyat párbajtőrben; kardban pedig Szatmári András és a Szilágyi Áron, Szatmári, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott is ezüstérmes lett - eddig...

Közben a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes-világbajnokságon is egymást érik a magyar sikerek. A nyíltvízi úszóknál 5 km-en győztes Rasovszky Kristóf után, a medencében Hosszú Katinka és társai ezen a héten szállítják majd szinte garantáltan az érmeket és az olimpiai felkészülés szempontjából ígéretes jó eredményeket.

 

Lapozz! Folytatás a következő oldalon!


 

A magyar labdarúgás is több mint két évtizede várt sikerélményekkel gazdagítja a szurkolókat. A magyar válogatott bravúrokat (például a vb-ezüstérmes Horvátország elleni győzelmet) is bemutatva egyelőre vezeti az Eb-selejtezős csoportját, kupacsapataink pedig kivétel nélkül, veretlenül továbbjutottak az Bajnokok Ligája-, és az Európa-liga-selejtezők második fordulójába.

Olyan sem fordult elő Détári Lajos óta, hogy egy magyar focista iránt a világ legnagyobb klubjai érdeklődjenek. Márpedig a 18 éves Szoboszlai Dominikot többek között a Barcelona, a Juventus, a Bayern München és az Arsenal csábítaná el Salzburgból.

S ha már a csapatsportok: férfi vízilabdában az FTC, női kézilabdában a Győr nyert Bajnokok Ligáját. Hosszú távon is biztató, hogy Golovin Vlagyimir vezérletével női junior kézilabda-válogatottunk Európa-bajnoki címet nyert a győri Audi Arénában (az edző tavaly Debrecenben vb-aranyig menetelt a korábbi korosztályával).

EURÓPA-BAJNOKI ARANYÉRMES A MAGYAR JUNIOR VÁLOGATOTT!! #előttünkajövő #followthefuture

Közzétette: Magyar kézilabda-válogatott – 2019. július 21., vasárnap

 

Kézilabdában egyébként óriási sportdiplomáciai sikerünk is született a napokban: 2024-ig újabb öt évig Budapest ad otthont a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Ennél is nagyobb sportünnepnek ígérkezik, hogy a tavalyelőtti sikeren felbuzdulva újra Budapest rendezheti meg 2027-ben az olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot.

Ráadásul nincs megállás, jöhetnek az újabb sikerek! Az idei nagy magyarországi sportrendezvényeink közül hátra van még az öttusa-világbajnokság (július 23.-29.), a Maccabi Játékok (július 29.-augusztus 7.) és a szegedi kajak-kenu vb (augusztus 21-25.) is.

Az már csak hab a tortán, hogy újabb sportdiplomáciai bravúrként jövőre Budapesten rajtol a világ egyik legnagyobb országúti kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?