KIAJOBB

Micsoda izgalmak: különleges kihívás vár Lanzafaméra

A bajnoki cím már lefutott ügy, de tartogat még bőven izgalmakat az NB I hajrája. Mester küzd a tanítványa ellen.
  • Szerző: vav

Jót tett Davide Lanzafaménak, hogy egy hétre kitették az FTC keretéből. A „tiszteletlen viselkedés” miatt megbüntetett csatár úgy felszívta magát, hogy visszatérve duplázott a MOL Vidi elleni csúcsrangadón. Ezzel a már biztosra vehető bajnoki elsőség mellett címvédőként újra bejelentkezett az NB I gólkirályának is. Legfőbb riválisa éppen volt kispesti csapattársa, Holender Filip.

Elolvadt Holender Filip előnye a góllövőlista élén, de a kérdés maradt: ki lesz az NB I legjobb góllövője a 2018/19-es szezonban? A 29. forduló összes találatát itt megnézheted: http://bit.ly/2VY8sl4

Közzétette: M4Sport – 2019. április 21., vasárnap

 

Két legyet ütött egy csapásra Szerhij Rebrov azzal, hogy megfegyelmezte a forrófejű olasz légióst. Lanzafame elmeszelésével tovább nőtt az ukrán vezetőedző tekintélye az öltözőben, ráadásul a játékosát is felpaprikázta a labdarúgó-bajnokság hajrájára. Félórányi játék is elég volt neki, hogy másfél hónap múltán újra gólt szerezzen: mindjárt kettőt a Vidi ellen (4-1).

 

 

"Ígéretet tettem a családomnak, hogy ha gólt szerzek, velük ünnepelek majd.

Az elmúlt hét, mivel kikerültem a csapatból, különösen nehéz volt számomra,

de a feleségem és a lányaim végig mellettem voltak. Ez a minimum, amit hálám jeléül tehettem"

– indokolta Lanzafame az M4 Sport adásában, hogy az első találata után miért sprintelt a lelátón ülő szeretteihez.

Lanzafame gólja a Vidi ellen.

Ilyen mesterire sikeredett Davide Lanzafame első gólja a Vidi ellen, a Ferencváros mezében... Örömét - érhetően - a családdal kellett először megosztani.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 20., szombat

 

A 32 éves focista a duplájával újra nyílttá tette a gólkirályi címért folyó versenyt. Ugyanúgy 14 találatnál tart, mint a Honvéd csatára, Holender Filip. A magyar válogatottban is bemutatkozott, 24 éves támadó korábban évekig éppen Lanzafamétól tanulhatta a góllövés csínját-bínját Kispesten, ahol a volt Juventus-játékos bajnoki bronz- és aranyérmet nyert, és ahol tavaly az NB I gólkirálya lett.

 

Amíg egy csapatban játszottak, Holender jobbára szélső középpályásként vagy védőként jutott játéklehetőséghez, csak az idei szezonban, Lanzafame (és az egy évvel korábbi honvédos gólkirály, Eppel Márton) távozása után került a csatársorba. Élt a lehetőséggel, többek között ilyen szép gólokkal:

Holender gólja a Paks ellen.

Tervezni sem lehetett volna szebben a Honvéd gólját. Holender befejezése sem semmi. A 27. percben, első támadásából megszerezte a vezetést Supka Attila csapata a Paks ellen. A mérkőzés részletei itt: http://bit.ly/2HqjHiv

Közzétette: M4Sport – 2019. március 16., szombat

 

Ha a bajnoki cím már el is dőlt – a Fradinak egyetlen pontra van szüksége az aranyhoz –, a hátralévő négy forduló, elsőnek rögtön pont a szombati Honvéd-FTC rangadó is még nagy kérdéseket tartogat. Többek között azt, hogy az olasz „mester” egy kerülettel odébb is megvédi-e a címét, vagy Eppel és Lanzafame után utóbbi magyar tanítványa lesz sorozatban a harmadik kispesti gólkirály?

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?