KIAJOBB

Megtaláltuk a magyar válogatott álomellenfeleit az Eb-n!

Teljes az Európa-bajnokság mezőnye, 24 csapat várja a december 12-i sorsolást. A magyar válogatottra nem várnak könnyû ellenfelek, de ezzel együtt is képesek vagyunk ideális csoportot összeállítani.
  • Szerző: TSz

Kedd este beindult a matek, immár azt számolgatjuk, hogy kik lennének az ideális ellenfelei a magyar válogatottnak a jövő évi Európa-bajnokságon. A kiemelések alapján bárki elkészítheti a kedvére való csoportbeosztást a december 12-i sorsolás előtt.

A %RIPOST% is megtette, és bárhogyan sakkoztunk, mindenképpen legalább egy bravúrra szüksége lesz Bernd Storck együttesének a továbbjutáshoz. Persze a norvégok elleni kettős győzelem után már ez sem tűnik lehetetlen feladatnak.

Ez lenne az álomcsoport

Az első kalapból könnyű választani, mert valamennyi alakulat jóval erősebb nálunk. A francia, spanyol, német, angol, portugál, belga hatosból nagyjából bárki jöhet, óriási szenzáció lenne a pontszerzés.

Gera Zoltán az M4-nek elmondta, ő az angolokat szeretné, mi viszont inkább a portugálokat kérnénk. Nem mintha Cristiano Ronaldóékat gyengének tartanánk, inkább a világbajnoki selejtezők miatt, hiszen ősszel ismét velük kell játszanunk, és legalább felmérnénk őket.

A második kalapban az olaszok, az oroszok, a svájciak, az osztrákok, a horvátok és az ukránok várakoznak. Talán Ausztria vagy Svájc lenne a legideálisabb, előbbivel játszott legtöbbször története során a magyar válogatott, míg utóbbi a legkevésbé acélos ebből a hatosból.

Az utolsó kalapból a török, ír, izlandi, walesi, albán, északír csapat jöhet. Valamennyi csapat mellett tudnánk érveket felsorolni, de ha egyet kell választani, akkor az újonc Albániát kérnénk.

Ez a halálcsoport

Balszerencsés esetben a világbajnoki címvédő Németország, a négyszeres vb-győztes Olaszország, valamint Törökország mellé is kerülhetünk, ami talán a legdurvább sorsolás lenne.

Persze, ha a másodikból az olaszokat kapjuk, akkor nagyjából mindegy a többi, abban az esetben ugyanis kőkemény menet várna ránk.

A %% kíváncsi az olvasók véleményére, ezért szavazást ajánlunk, de hozzászólásban is várjuk a véleményeket. Kik lennének az ideális ellenfelek a magyar válogatott számára?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?