KIAJOBB

Magyarországról érkezhet a németek új szövetségi kapitánya? Dárdai már reagált is

Korábbi szövetségi kapitányunkról van szó. Megkérdezték a Hertha magyar vezetőedzőjét az ötletről. Az érintett tiszta vizet öntött a pohárba.
  • Szerző: Ripost

Németországban régóta vitatéma, hogy ki legyen Joachim Löw utóda a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A Nationalelf élén másfél évtizede dolgozó, mostanában sokat kritizált szakember helyén a korábbi Európa-bajnok Mehmet Scholl szívesen látná a 2004 óta Budapesten élő Lothar Matthäust.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Matthäus hallani sem akar arról, hogy tíz év múltán újra edzőnek álljon

Matthäus hallani sem akar arról, hogy tíz év múltán újra edzőnek álljon
Fotó: AFP

Meredek ötlet, hiszen a hajdani 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok, aranylabdás Matthäus a játékos-pályafutása után edzőként már nem váltotta meg a világot. Hazájában például sosem kapott lehetőséget a Bundesliga első- vagy másodosztályában. A kétezres években dolgozott a magyar válogatott élén, de immár tizedik éve (a bolgár szövetségi kapitányi munkája óta) Schollhoz hasonlóan csak szakkommentátorként van jelen a futballban.

„Csak azt mondhatom, hogy dolgoztam Lotharral, volt az edzőm és képes valami igazán nagyra. Megvan benne a lehetőség, hogy győztes legyen. Mindig mondtam neki, hogy a Herthához kéne jönnie. Nagyon szívesen lennék a pályaedzője”

- mondta Matthäusról a korábbi magyar válogatottbeli játékosa, Dárdai Pál, aki jelenleg a Hertha Bundesliga-csapatának vezetőedzője.

A Sky TV szakkommentátoraként dolgozó Matthäus hiúságának biztosan jólesett, hogy felmerült a neve Löw utódaként, de az 59 éves világsztár rövidre zárta a kérdést.

„Természetesen érdeklődöm a labdarúgás és a német válogatott iránt is, de elégedett vagyok a jelenlegi életemmel. Ezt kizárom, egyáltalán nem foglalkozom vele, hiszen egészen mások a terveim”

- reagált Lothar Matthäus arra, hogy kapcsolatba hozták a német szövetségi kapitányi poszttal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anastasia Matthäus (@anastasiamammamia) által megosztott bejegyzés

A németek válogatottsági rekordere 2003-ban harmadik feleségével, a szerb Marijanával költözött Budapestre, amikor kinevezték a magyar válogatott élére. Azóta már nem csak tőle, de a negyedik nejétől, az ukrán Lilijanától is elvált. Budai otthonukban orosz ötödik feleségével, a 27 évvel fiatalabb Anasztaszjával nevelik hatéves fiukat, Milant.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?