KIAJOBB

Már megvan Dárdai utóda a Herthánál?

Bíznak benne, vagy rosszul érzi? Tapasztalt edző válthatja a volt szövetségi kapitányunkat a berlini kispadon.
  • Szerző: rp

A német sajtó már biztosra veszi, hogy Dárdai Pál belebukik edzői pályafutása leghosszabb vereségsorozatába, csak ő nem tud erről. Tényleg csupán idő kérdése, mikor váltják le a Hertha BSC vezetői? Õ lesz a bűnbak, miközben talán már meg is van az utódja.

Minden jel arra mutat, hogy a Hertha-vezérkar a könnyebbik utat választja: föláldozza Dárdai Pált, hogy befogja az elégedetlenkedő szurkolók és a kritikus média száját. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a német Bundesliga-élvonal legrégebben hivatalban lévő edzőjét legkésőbb a szezon végén menesztik. Sőt, további gyatra eredmények esetén a korábbi váltás is benne van a pakliban. A Kicker úgy tudja, már a hétvégi vereség előtt elkezdték keresni az utódját.

A váltás nem váratlan: ősszel látszott ugyan az előrelépés a Hertha játékában, de tavaszra jött a szokásos – sőt, az eddigi súlyosabb – visszaesés. Hogy ennek mennyiben az edző az oka, vitatható, de könnyebb őt feláldozni, mint több pénzt költeni kész futballistákra.

„A Hertha nevelőklub. Amit itt csinálunk, óriási feladat, de az elvárás is nagy. Fiatal játékosokkal kell előrelépnünk, és ha hibáznak, türelmesnek kell lenni velük. Ezt el kell fogadni és tiszteletben tartani.

Mindig hangsúlyoztam, hogy ha én vagyok a fejlődés akadálya, csak szólniuk kell

– mondta Dárdai.

 

A sajtó által már temetett edző a hétfői tréning előtt az újságíróknak elmondta:

„Semmit sem hallottam arról, hogy Michael Preetz menedzser elégedetlen velem. Minden nap örömmel végzem a munkámat, amíg érzem a játékosok, a menedzser és a vezetők bizalmát.

Ha majd nem így lesz, össze kell ülnünk, hogy megbeszéljük."

Időközben már a szurkolók sincsenek Dárdai mellett, s a berlini lapok úgy tudják, Dárdai nyártól újra a Hertha utánpótlásában dolgozik.
Sőt, állítólag már az utódját is megtalálták, az új tréner Dieter Hecking lehet, aki nyáron távozik a Borussia Mönchengladbachtól.

A szakember jóval tapasztaltabb, mint Dárdai, korábban a Wolfsburgot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe vezette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?