KIAJOBB

Mama kedvence, Klicsko ellenfele még az anyjával él

Három nehézsúlyú világbajnoki övért csap össze szombat este Londonban Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko. Korszakváltást hozhat az ökölvívó meccs.
  • Szerző: mv

Nagy korkülönbség, de alapvetően azonos fizikai paraméterek. Habár Vlagyimir Klicsko 14 évvel idősebb Anthony Joshuánál, a két bokszoló karhossza és magassága teljesen ugyanaz. Az ukrán óriás szerint Joshua mindössze azért tűnik izmosabbnak, mert rendszeresen szűkebb pólót hord:

"Nyilván van pár eltérés, de ha jobban megnézzük, tényleg olyan, mint én. Oké, ő szűkebb pólókat hord, nyilván abban nagyobbnak tűnik a karja."

Abban is megegyeznek, hogy mindketten olimpiai bajnokok, Klicsko 1996-ban, Joshua 2012-ben győzött. Viszont a 27 éves brit profi mérlege imponálóbb, 18 meccsen 18 kiütés, teljesen makulátlan, míg Klicsko 68 mérkőzésen 64-szer hagyta el győztesen a ringet.

A bulvárlapok hozzátették, Joshua a mama oltalma alatt áll, még mindig az édesanyjával él, eközben Klicsko nős, és egy kislány édesapja. 

Korszakváltás jöhet

Mit láthatunk tőlük a ringben? Nos, a szakértők korszakváltást vizionálnak, Joshua az esélyes, végleg nyugdíjazhatja Klicskót, aki legutóbb 2015 novemberében bokszolt, és kikapott Tyson Furytól. Joshua elárulta, mi lesz a siker kulcsa:

"Az első pár menetben Klicskót még segíteni fogja a rutinja, de aztán az ifjúságom és a gyorsaságom felőrli őt. Hiába van 20 éves profi tapasztalata, arra nem tud felkészülni, amit én csinálok a ringben."

Ilyen beharangozó után az sem véletlen, hogy a meccs máris rekordot döntött, 90 ezer néző lesz jelen a Wembleyben. Korábban még egyetlen ökölvívó meccs sem vonzott ennyi érdeklődőt. Kilenc kategóriában árulták a jegyeket 40-től 2000 fontig, azaz 15 ezer forint volt a legolcsóbb és 750 ezer a legdrágább.

14 milliárdért püfölik egymást

Az előzetes számítások szerint Joshua és Klicsko 40 millió fontért, vagyis 14,2 milliárd forintért esik egymásnak. A díjból az eredménytől függetlenül fele-fele arányban részesülnek. A pénz a nemzetközi televíziós jogdíjakból, a jegybevételből, a meccshez köthető ajándéktárgyakból, televíziós előfizetésekből és a reklámszerződésekből jött össze.

A Klicsko-Joshua meccs szombaton 22:45-kor kezdődik, és a Sport1 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?