KIAJOBB

Sorsdöntő csata, mindenki Marco Rossi csapatának esélyeit latolgatja

Sorsdöntő, zárt kapus vb-selejtező vár a magyar labdarúgó-válogatottra szombat este Budapesten Albánia ellen.
  • Szerző: Ripost

A szeptemberi eredmények miatt a magyar válogatott lépéshátrányba került a vb-selejtezők I csoportjában, ahonnan az első helyezett jut tovább, és a második pótselejtezőt játszhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zárt kapuk mögött jól megy a válogatottnak Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Ha a magyar válogatott szombat este nem győzi le Albániát, akkor gyakorlatilag elbukja a továbbjutási esélyeit. A játékosok is tudják, hogy kizárólag a három pont számít, a döntetlennel nem javulna a pozíciónk.

„Elsősorban csapatként kell jól teljesítenünk – fogalmazott Vécsei Bálint, a csapat játékosa. – A magyar válogatottnak az utóbbi időszakban az volt az igazi erőssége, hogy tizenegy játékos együtt, egymásért tudott küzdeni a pályán. Ha ezt hozzuk szombaton, akkor megnyerhetjük a találkozót.”

Bolla Bendegúz elárulta, nagyon hiányozni fognak a szurkolók, hiszen a magyar csapat ezúttal nézők nélkül játszik.

„A statisztikát nézve kedvezőnek tűnhet a zárt kapu, de valójában nagyon hiányozni fognak a szurkolóink” – utalt a 21 éves Bolla Bendegúz arra, hogy nézők nélküli meccseken kifejezetten jó a nemzeti együttes mérlege.

Valóban kiváló a statisztika. Marco Rossi kapitánykodása alatt a magyar csapat kilenc mérkőzésen lépett pályára nézők nélkül, ezeken hatszor győzött, kétszer döntetlenre zárt, és csak egyszer szenvedett vereséget.

Az albánok elleni eddigi hét mérkőzésen a magyar válogatott egy-egy vereség és döntetlen mellett ötször győzött. A két együttes legutóbb szeptemberben találkozott egymással, akkor a magyarok először kaptak gólt az albánoktól, ez pedig rögtön az első vereséget is jelentette. Hazai pályán ugyanakkor százszázalékos a nemzeti együttes, eddig mind a négy találkozón felülmúlta Albániát, legutóbb 2014-ben Priskin Tamás találatával.

Világbajnoki selejtező

Magyarország-Albánia

Budapest, Puskás Aréna

szombat, 20.45, tv: M4 Sport

Az I csoport állása 6 forduló után

1. Anglia 16 pont (18-2)

2. Albánia 12 pont (10-6)

3. Lengyelország 11 pont (19-8)

4. Magyarország 10 pont (12-10)

5. Andorra 3 pont (4-14)

6. San Marino 0 pont (1-24)

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?