KIAJOBB

Magyar kiscsapat oktatja az olaszokat! Épül az új hazai focicsoda?

Gyirmóti "szegénylegények" tanították móresre a dúsgazdag olaszokat. A pályán kívül ég és föld a különbség, ám ez a meccseken egyáltalán nem látszott. Épülőben az új magyar sikercsapat?
  • Szerző: Sz. Z.

Az NB I-be képtelen feljutni, az olasz sztárokat viszont oktatta a Gyirmót focicsapata. A másodosztályú magyar klub évek óta az élvonalat célozza meg, eddig sikertelenül. Idén nagyágyúk ellen készültek, 3-4 millió forintból Olaszországba utaztak edzőtáborba, ott pedig igazán nagyot alkottak. A világbajnok Francesco Tottival felálló Romát 2-1-re verték, a Fiorentinával pedig 0-0-s döntetlent játszottak.

Pedig a pályán kívül ég és föld a különbség a két csapat között. A gyirmótiak a %% információi szerint évente 250 millió forintos költségvetéssel építgetik csapatukat, az olaszok ennek 150-szereséből.

A két keretet is érdemes összehasonlítani. A www.transfermarkt.de a magyar csapat állományának értékét 2,5 millió eurósra becsüli, a római és a firenzei alapemberek ennek az összegnek egyenként a öt-tízszeresét is megérik. Az NB II augusztusi rajtjára készülő gárda tagjai persze nem értékelik túl az olaszországi napokat.

Nem szállunk el ettől az eredménytől

- mondta a Roma ellen betaláló Beliczky Gergő, akinek reméljük nem lesz furcsa, hogy idehaza nem Francesco Totti, Ashley Cole, vagy éppen Mario Gomez ellen kell majd fociznia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?