KIAJOBB

Magyar focista a német Bundesliga párbajhőse

Némi gyógyírt jelenthet a sérült légiósnak a Kicker elismerése. Nincs nála jobb a mezőnyben.
  • Szerző: vav

Október vége óta nyögi a térdsérülését, egy fontos mutatóban mégis a német labdarúgó-bajnokság őszi legjobbjának bizonyult Orbán Willi: a Kicker szaklap statisztikái alapján a magyar válogatott védő nyerte a leghatékonyabban a párharcokat a Bundesligában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy csatákat vív a müncheni Lewandowskival (jobbra) is
Fotó: Getty Images

Az eleinte csak kéthetesre jósolt sérülése után még mindig mankóval jár Orbán Willi. A visszatérését egyre későbbre teszik, mint kiderült, nem csak a német bajnoki címre törő klubcsapatából hiányzik majd áprilisig, de nemzeti csapatunkban sem játszhat a márciusi Eb-selejtező(kö)n. Némi gyógyír az élen telelő RB Leipzig védőjének, hogy a Bundesliga „párbajhősének” bizonyult.

Kiemelkedett a védők közül

Rajta kívül senki sem nyerte meg a párharcai több mint kétharmadát. Orbán 68,4 százalékban járt sikerrel, míg az élboly további sorrendje: 2-3. Jonathan Tah (Leverkusen) és Nico Elvedi (Mönchengladbach) 65,5%, 4. Dayot Upamecano (Leipzig) 65,2%.

A kapusoknál az előző évben a legjobbnak bizonyult Gulácsi Péter ősszel is az élmezőnybe tartozott: a Kicker által megkérdezett 239 Bundesliga-játékos szavazatai alapján csak Yann Sommer (Dortmund) és Manuel Neuer (Bayern München) volt jobb nála.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?