KIAJOBB

Legendánk állítja, erre van szükség az újabb hokicsodához

Három mérkőzés után gyakorlatilag elbukta feljutási esélyeit a magyar válogatott a divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Az osztrákok és a koreaiak elleni vereség után Kangyal Balázs, a nemzeti csapat korábbi klasszisa három fontos tényezőt emelt ki a %%-nak, a kudarcról, az előrelépésről és a játékosainkról beszélt.

Fegyelem

"Maga a játék a vesztes meccseken sem volt rossz a vb-n, viszont felesleges kiállításokhoz vezetett a túl sok fegyelmezetlenség. Öten kéne maradni a jégen, ezen kell csiszolni. Nem tudunk 60 percen át egyenletes teljesítményt nyújtani. Kiváló harmadaink vannak, bárki ellen dominálunk, de fontos pillanatokban olyan hibákat vétünk, ami megpecsételi a sorsunkat. Sok a fiatal, kevesebb a rutin, nagyobb a hév, ezáltal több a hiba."

Osztrák-liga

"Ha lesz még egy csapatunk az osztrák ligában a fehérvári mellett, akkor reális lehet, hogy fel-le ingázzunk az elit és a divízió 1 között. Az is megoldást jelenthet, ha a MOL Liga fejlődik. A versenyeztetés mennyisége és minősége fogja meghatározni, hogy mikor lép előrébb a válogatott. Az számít, hogy a játékosok milyen szinten játszanak az adott évben, és a klubjukban mennyit vannak a jégen, milyen szerepet kapnak."

Vezér

"Ha nekünk is lesznek olyan játékosaink, akik hétről-hétre elitligákban, vezérként, kulcsemberként dominálnak, akkor nagyobb eséllyel fogunk indulni. Sokat számít, hogy év közben, a klubjában ki milyen feladatkörben játszik. Például a válogatott játékosok zöme a klubjában nincs jégen emberelőnyben, viszont a vb-n ezt várják tőlük. Túl sok ilyen lehetőséget puskáztunk el a vb-n. Az a kulcs, hogy az ilyen szituációkban kinek mennyi rutinja van."

A magyar válogatott csütörtökön Lengyelországgal találkozik, pénteken pedig Kazahsztán ellen zárja a vb-t.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?