KIAJOBB

Különleges fogadalmat tett Apáti Bence

Kiszurkolná a Honvéd bajnoki aranyérmét a vagány balettmûvész. Újabb nagy duett tartja lázban.
  • Szerző: H.G.

A TV2 showműsora után egy másik nagy duett is lázban tartja Apáti Bencét. A Budapest Honvéd bajnoki címéért szurkol a Videoton elleni versengésben. Még ünnepélyes fogadalmat is tett a %%-nak arra az esetre, ha a kispestieknek összejön a 24 éve várt bravúr.

#tv2 #tv2anagyduett

Közzétette: Apáti Bence hivatalos oldala – 2017. április 2.

Bence ugyanis nem csak az íráskészségét, de a kispesti focicsapat szeretetét is József Attila-díjas író, költő, újságíró édesapjától, Apáti Miklóstól örökölte.

"Megboldogult édesapám Kispesten nőtt fel, szurkolt a csapatnak, játszott is a Honvéd-ifiben. Még túl az ötvenen is akkor cselezett ki, amikor csak akart. Végül egy wekerletelepi, gyerekkora óta Kispest-drukker balettművész barátomnak, Fodor Dánielnek köszönhetően,

2006 körül kaptam rá én is a meccsre járásra

– mondta Apáti Bence a %%-nak.

Nem annyira a magyar foci színvonala ragadta meg, inkább a közösségi élmény, a fanatikus ultrák körében megélt extázis. Ilyen volt egyik legszebb emléke, a DVSC ellen 2007-ben megnyert újpesti kupadöntő is.

A boksz szerelmeseként, karatés, kempós, K1-es múlttal Bence kétszer is részt vett a fociszurkolók küzdősportgáláján. Az egyik embert próbáló csatája másnapján kissé megviselten táncolta Diótörő herceget az Operaházban, de ebből a közönség természetesen semmit sem vehetett észre. Mint ahogy a testét tarkító tetoválásokból sem (az egyik éppen Kispestre, a főváros XIX. kerületére utal), hiszen azokat az előadások előtt gondosan elrejtik a sminkesek.

Az elmúlt években az előadások, tévés munkák, egyéb elfoglaltságok száma nőtt, a lelátói hangulat alábbhagyott. Bence is ritkábban jár meccsre, de az utóbbi hónapok felbuzdulása őt is újra tűzbe hozta.

"Nagyon régen voltam utoljára. Túl régen. Hétvégenként előadáson vagy a fiaimmal vagyok. De nemrég láttam, micsoda Kispest-tábor ünnepelt Mezőkövesden. Alig hittem a szememnek, és most tervezem is, hogy amint tudok, én is újra megyek szurkolni

– mondta.

Ha Marco Rossi csapatának sikerül hasonló csodát tennie, mint tavaly az angol bajnokságban a Leicester Citynek, Bence nem csak az emlékezetében őrzi meg a bravúrt:

Ha bajnokok leszünk, csináltatok egy újabb Kispest-tetoválást. Ezt most ünnepélyesen megígérem.

Annak idején beletelt egy-két évbe, mire az Operaházban elfogadták a táncosként elvileg tiltott tetoválásaimat, de most már úgysem köt a szerződés. A következő, Hófehérke-előadásomra is vendégművészként térek vissza. A XIX. kerületet jelző tetkó 2008 körül került a vállamra, éppen itt az ideje egy másiknak is"

- mondta Apáti Bence.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?