KIAJOBB

Kora miatt nem indulhat az olimpián a 11 éves bajnok

Kislány nyerte a dél-koreai mûkorcsolya-bajnokságot. Két év múlva hazai jégen lehetne olimpikon, de ehhez még 2018-ban is túl fiatal lesz.
  • Szerző: vav

Csodaszámba menő győzelmet aratott a dél-koreai bajnokságon Ju Jung. A 11 éves, 143 centiméter „magas” kislány a felnőttek mezőnyét oktatta, és az aranyérem mellé az új korrekord is az övé lett.

Õ a műkorcsolya zsenije, történelmet ír a sportágában

- írta az új bajnokról a legnagyobb példányszámú dél-koreai napilap.

Annak idején csodaszámba ment, de az azóta olimpiai és világbajnokká érett Kim Juna egy évvel idősebb volt az első, 2003-as győzelme idején (a világsztár a 2014-es téli olimpia után visszavonult, pedig még mindig csak 25 éves).

Jobb, mint amilyen én voltam az ő korában. Ha vigyáz, és elkerülik a sérülések, gyorsabban is fejlődhet nálam

- mondta az új sztár elődje, egyben példaképe, aki a helyszínen tekintette meg a versenyt.

Annak idején, a 2010-es vancouveri olimpián aratott győzelmével Kim szerettette meg a műkorcsolyázást a kislánnyal. Korcsolyát kért édesanyjától, és a napi 8 órányi gyakorlás mellett naponta több tucatszor is képes volt megnézni példaképe kűrjét.

Idén gyakoroltam a tripla Axelt, de még nem tökéletes. A következő szezonban újra megpróbálkozom vele

- utalt a legnehezebb elemre Ju Jung.

Óriási élmény lehetne számára a részvétel a 2018-as, téli ötkarikás játékokon, hiszen hazájában, Pjongcsangban rendezik. Hiába azonban minden igyekezete, legfeljebb néző lehet, miután nem éri el az olimpiai szerepléshez minimálisan előírt 15 éves kort.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?