KIAJOBB

Kiszivárgott, kié lesz az idei Aranylabda?

Másfél hónappal a FIFA-gála előtt lelőtték a poént? Győztesnek hirdették ki a korábbi többszörös díjazottat, pedig még 23 fős a jelöltlista.
  • Szerző: vav

Az Európai Sport Média honlapján egy ideig látni lehetett, hogy a férfiaknál ötödször Lionel Messi (argentin, Barcelona), a nőknél Célia Sasic (német, visszavonult) nyeri a FIFA Aranylabdát. A történet szépséghibája: a győzteseket majd csak jövőre, a január 11-ei gálán hirdetik ki.

Az ESM nem valami viccoldal. A labdarúgással foglalkozó, vezető európai sportlapok és -magazinok szervezete, amely a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipő-díjat adja át. Elnöke a tekintélyes német szaklap, a Kicker főszerkesztője.

Hiba történt nálunk, ezért elnézést kérünk!

- idézte Rainer Holzschuh-t a Bild, amely címében felteszi a kérdést: már eldőlt a választás?

Bármilyen gyanús is, legyünk jóhiszeműek: az a legvalószínűbb, hogy nem arról van szó, hogy színjáték az egész választási procedúra. Elképzelhető, hogy csak próbából került ki a lista a világhálóra, illetve, hogy a Messi, Sasic duó az újságíróknál nyerő.

A végső döntésben azonban ez csak harmadrészt számít. A díj odaítélése a FIFA-tagállamok szövetségi kapitányai, a válogatottak csapatkapitányai, valamint újságírók szavazatai alapján történik.

A fotók azóta lekerültek az ESM oldaláról, amely „technikai problémával” magyarázza, hogy Messit és Sasicot a 2015-ös Aranyabda-díjasoknak jelölték. Immár újra a tavalyi győztesek, Cristiano Ronaldo és Nadine Kessler látható a lista tetején, és a fotókon.

Valójában ők az UEFA Év játékosa, illetve Év női játékosa-díjakat nyerték el 2015-ben. Elnézést kérünk a hibáért.

Ezeket az európai szövetség (UEFA) már augusztusban kiosztotta.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) viszont eddig csak a 23, illetve 10 fős listáját ismertette. Ez szűkül tovább 3-3 férfi, illetve női döntősre – de ezt is csak jövő hétfőn.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?