KIAJOBB

Király Gábor megcélozza a századosi rangot

Még hét meccs, és Király Gábor százszoros magyar válogatottnak mondhatja magát. Nyolc mérkőzéssel beérné, kilenccel pedig túl is szárnyalná Bozsik Józsefet, aki százegy alkalommal ölthette magára a címeres mezt.
  • Szerző: Ripost

Az Aranycsapat eszének tartott jobbfedezet rekordját eddig nem igazán veszélyeztette senki, egyedül Fazekas (Kapa) László, az Újpesti Dózsa, majd az Antwerpen karcsú jobbszélsője jutott közel hozzá a maga kilencvenkét fellépésével.

Az Aranycsapat másik két legendája, Grosics Gyula és Puskás Ferenc jócskán elmaradt Bozsik csúcsától, az előbbi nyolcvanhatszor, az utóbbi pedig nyolcvanötször játszott a nemzeti tizenegyben. Õket Garaba Imre, a Budapesti Honvéd egykori betonvédője követi nyolcvankét meccsel.

A fuballszázadosok klubja amúgy nemzetközi szinten sem túl bő létszámú, mindössze százötven tagja van. Az elit alakulathoz tartozik például Javier Zanetti, Cafu, Bölöni László, Oleg Blohin, Lothar Matthäus, no és az első százados, az angol Billy Wright.

Hogy a most kilencvenháromszoros válogatott Király eléri-e a századosi rangot? A fociőrültek egyöntetű véleménye szerint minden esélye megvan rá, hiszen Dárdai kapitány bízik benne, a görögök ellen is őt védette, nem a fiatal Dibusz Dénest. Király, amint azt a Berliner Zeitungnak a közelmúltban adott interjújában elmondta, maga is nagyon szeretne százados lenni.

Azt is hozzátette azonban, hogy a címet nem lesz könnyű elérnie, mert olykor-olykor már elég nehezen bírja a terhelést. Ez persze nem is csoda, hiszen a huszonkettedik profi szezonjánál tart, s majd’ nyolcszázszor állt már a ketrecben. Mindenesetre megtesz minden tőle telhetőt.

És ezeket olvastad már?