KIAJOBB

Király Gábor már elbúcsúzott, de megérkezett az utódja - ez a fiú az

A legendás magyar kapusra a szurkolók még nagyon sokáig emlékezni fognak, ám az utánpótlásra sem lehet panasz.
  • Szerző: Ripost

Király Gábor az előző szezon végén hagyott fel az aktív focival, de hamarosan jön az utánpótlás. Legalábbis ezt gondolja az a Hegedüs Péter, aki maga is NB I-es kapus volt, és oroszlánrészt vállalt a 108-szoros válogatott klasszis felnevelésében és aki most a szürke mackónadrágos Gábor 15 éves fiával, Matyival is foglalkozik.

"A pécsi Dárdai Dream Team elleni, idősebb Dárdai Pálra emlékező meccsen az édesapját váltotta. Egy teljes félidőt végigvédett, és csak Fehér Csaba bombája mattolta, így lett részese a remek 7-1-es sikernek" – újságolta a Borsnak a 269 élvonalbeli meccsen szerepelt Hegedüs. A szakember a szombathelyi Király Szabadidősport Egyesületben együtt dolgozik a kis Királlyal.

Arra a kérdésre, mi a különbség közöttük, így reagált: "Édesapját, Gábort több kurázsi jellemezte, már ennyi idősen lerítt róla, hogy nem éri be a középszerrel. Az U19-es és U21-es válogatottból kihagyhatatlan volt, ez előre vetítette, hogy klasszisként fejezi be a pályafutását." Hegedüs biztató előjelnek tartja, hogy Matyi is tagja az U15-ös nemzet válogatott keretének, és olyan hozzáértő mester foglalkozik vele, mint Milinte Árpád.

"Sokat kell még fejlődnie, de máris 182 centis, alkatilag az apjára üt, szorgalma ellen sincs ellenvetés – elemzett tovább Hegedüs. - Akkor válik belőle kiváló kapus, ha gyorsaságát tovább fejleszti, lábbal ügyesebb lesz, ugyanis manapság kötelező jól indítani vagy nehéz helyzetben tisztázni. Alapkövetelmény az is, hogy technikai hibát soha ne kövessen el, mert egy kapus egyetlen megingása romba dönti egész csapatát" - mondta a 65 éves Hegedüs, aki azért nem mert tippelni arra, Mátyás követheti-e apját a magyar válogatottban.

"Hosszú az út, csak rajta múlik, mire viszi" – jegyezte meg. A drukkerek viszont máris kedvelik, ezt pedig az is bizonyítja: az említett pécsi meccs után 3000 néző vadászott a két Király aláírására.

És ezeket olvastad már?