KIAJOBB

Kínok és megnyugvás: kitárta a lelkét a magyar sport új sztárja

Felfigyelt rá az egész világ. Szokatlanul őszintén tálalt ki érzéseiről az elitbe 31 évesen berobbant teniszező.
  • Szerző: vav

A célok eléréséről, és megnyugvásról is beszélt Balázs Attila, aki január óta 52 helyet javítva már a 79. a férfi tenisz-világranglistán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elérte nagy célját, de vannak még tervei
Fotó: MTI

„Az volt az év eleji célom, hogy a legjobb száz közé jussak, és most biztosan megvan a főtábla a Roland Garroson és Wimbledonban. Mivel máris túlszárnyaltam az elvárásaimat, új célokat fogok kitűzni, de nem szeretnék nagy szavakkal és top ötvennel dobálózni, a reális az, hogy stabilizáljam a helyemet a legjobb százban”

- nyilatkozta az MTI-nek a riói elődöntőjét követően kedden este hazatért játékos.

„Az elmúlt huszonöt évben nem nagyon volt olyan nap, hogy ne hallottam volna a családtól, barátoktól vagy mástól a top százat. Most életem egyik legnagyobb kérdésére megvan a válasz, kissé megnyugodott a lelkem, de továbbra is elsősorban munkának élem meg a teniszt. Az emberek bekapcsolják a tévét, és látják, hogy milyen jó nekem a pályán, de az a kilencvenkilenc százalék, amit nem látnak, az nem olyan szórakoztató. Én nem szeretek annyira utazni, egyedül lenni, korábban sok fájdalmat okozott nekem a tenisz, de azért most megkönnyebbültem”

- mondta a 31 éves teniszező, akit (erőnléti) edzője, Szendrei Dániel mellett távol-keleti és dél-amerikai túrájára a korábbi top 100-as Noszály Sándor is elkísért.

Másik top 100-as játékosunkkal, Fucsovics Mártonnal olyan erős kettőst alkot Balázs Attila, hogy a magyar válogatott lesz az esélyese a jövő péntek-szombati, Belgium elleni debreceni Davis Kupa-selejtezőnek. A párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi döntőben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?