KIAJOBB

Kiderült a nagy győzelem után: ez volt Fucsovics sikerének titka

Fordulópontot jelentett. Korábban nem sok jót jelentett, ha dühbe gurulva eltörte az ütőjét, de most...
  • Szerző: vav

Az immár két top 100-as játékossal felálló magyar férfi teniszválogatott hihetetlen izgalmak után, kétszeri hátrányból fordítva legyőzte a világranglistáján negyedik, 2017-es finalista Belgiumot. A DK-szuperdöntőbe jutáshoz Balázs Attila remek egyenlítése után kellett a mindent eldöntő meccsen hátrányba került Fucsovics Márton kiborulása is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Óriási küzdelem végén örülhetett Marci
Fotó: MTI

Már-már veszni látszott minden, amikor a DK-selejtező második napján, két-két győzelem és vereség után, a döntő ötödik meccsen Fucsovics öldöklő küzdelemben, rövidítésben elveszítette (7-9) az első játszmát. Teniszezőnk ekkor dühében összetörte az ütőjét.

Fucsovics a törött ütőjét is kidobta örömében a közönségnek
Fotó: huntennis.hu/Zádor Péter

Korábban is előfordult már vele, hogy ha nem ment neki a játék, így elvesztette a hidegvérét. Tavaly ősszel például hasonlóképp kiborult Csengtuban, majd a pozsonyi challenger-tornán egyből kiesve is. Most viszont ettől nyugodott meg. A folytatásban sokkal koncentráltabban és jobban játszott, és Ruben Bemelmans ellen 6:4, 6:2-vel fordítva bebiztosította a mieink részvételét a madridi szuperdöntőben.

172 millióról indulnak

A DK-döntőt november 23. és 29. között rendezik Madridban, a hármas csoportokat csütörtökön sorsolják. Már a 18-as mezőnybe jutás is 172 millió forintos pénzdíjat hoz a konyhára. A 120 éves tornán az első fináléjára készülő magyarok mellett a többi résztvevő: Ausztrália, Ausztria, Csehország, Ecuador, Franciaország, Horvátország, Kanada, Kazahsztán, Kolumbia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország (címvédő), Svédország, Szerbia, Egyesült Államok.

„Most először tett jót, de ha nagy ritkán elő is fordul velem ilyesmi, ezzel mindig kiengedem a gőzt, és onnantól nagyon fegyelmezetten folytatom a mérkőzéseket. Most is így történt”

– nyilatkozta az NSO TV-nek Fucsovics Marci, aki most remekül reagált a nagy tétre.

A nyitónapi Balázs Attila-vereség után egyenlített (6:2, 5:7, 6:4 Kimmer Coppejans ellen), majd a szombaton elvesztett párosuk után, a sorsdöntő meccset is behúzta. Ehhez kellett előzőleg Balázs erőt adó egyenlítése (6:3, 6:0) , de a többi csapattárs, a stábtagok és a debreceni nézők támogatása is.

Marozsán Fábián, Nagy Péter, Fucsovics Márton, Köves Gábor szövetségi kapitány, Balázs Attila és Piros Zsombor (balról jobbra)
Fotó: MTI

„A győzelem után kidobtam három ütőmet, egy pár cipőmet, három pólómat. Olyan fantasztikus volt a közönség, hogy mindenemet odaadtam volna nekik. Ezért is különleges ez a Davis-kupa: mi, teniszezők egész évben egyedül utazgatunk, illetve a kis stábunkkal. Ebben az egy-két hétben lehetünk csapattársak, ilyenkor egymásért és a hazánkért játszunk. Felemelő érzés, pláne, hogy így végződött ez a hétvége azok után, hogy kettő-egyes vesztésre álltunk”

– mondta Fucsovics.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?