KIAJOBB

Utolsó esély: sorsdöntő csata vár a magyar lányokra az olimpián

Három vereség után a spanyolok legyőzésével belelendült női kézilabda-válogatottunk az olimpiai tornán, és ha hétfőn megveri a svédeket is, akkor a semmiből a negyeddöntőbe juthat.
  • Szerző: Ripost

A spanyolok felett a negyedik csoportmeccsen aratott 29-25-ös sikere ellenére utolsó, hatodik helyezett Elek Gábor kapitány csapata, ám ha a már csoportelső Svédországot magyar idő szerint hétfő reggel elkapja, akkor szinte a semmiből a nyolc közé juthat. Ehhez még az kell, hogy a francia-brazil meccs ne legyen döntetlen, és a spanyolok kapjanak ki az oroszoktól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szucsánszki Zita és társai a svédek ellen juthatnak tovább

Szucsánszki Zita és társai a svédek ellen juthatnak tovább
Fotó: Nemzeti Sport

A skandinávok fizikai mutatói sajnos jobbak a mieinknél, attól tartok, ez döntő lehet a mieink ellen is, attól függetlenül, hogy ők már biztosan csoportelsők – mondta Laurencz László egykori szövetségi kapitány. – Amikor az első meccsen a franciák szemben jó játékkal csaknem nyertünk, azt hittem, hogy sínen vagyunk. Így viszont legfeljebb 30 százalék esélyt látok a negyeddöntőbe jutásunkra.

A 2000-es olimpián Sydneyben ezüstérmes Deli Rita optimistább. Meglepetéssel tapasztalta, hogy a debreceniek irányítója, Vámos Petra mennyire felnőtt a feladathoz, ráadásul Bíró Blanka kapus a második félidőben olykor sziporkázott.

Pedig két rutinos irányító kiesett a válogatottból, így Vámos ezen a poszton egyedüli az együttesben, de túlzás nélkül állítom, ennyire bátran játszani ritkán látni magyar fiatalt világversenyen – fogalmazott Rita. – Mivel a svédek már nyolc között vannak, elképzelhető, hogy nem pocsékolják az energiájukat a mieinkkel szemben. Ebből fakadóan nyerhetünk, és megnyílik a kapu az egyenes kieséses folytatás felé.

A Magyarország-Svédország mérkőzést hétfőn 9.15-kor játsszák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?