KIAJOBB

Juventustól az NB1-ig, ő lehet a magyar bajnokság új sztárja

Kinyílik a pénzcsap, neves csatár igazolhat a Videotonhoz. Olasz és spanyol liga után jön a magyar élvonalba?
  • Szerző: vav

A magyar bajnoki ezüstérmes Videotonhoz tart Richmond Boakye - értesült a szerb Novosztyi. Jelen állás szerint a ghánai válogatott csatár lehet az NB I következő szezonjában a legértékesebb labdarúgó a mezőnyben. A legjobb pedigréjű is: fiatal kora ellenére játszott már az olasz, a spanyol, a holland és a szerb élvonalban is.

A 24 éves támadó értékét 2 millió euróra (615 millió forint) taksálja a mértékadó Transfermarkt, de 2013-ban ennek a háromszorosa is volt már ez az összeg. Boakye tavasszal a szerb Crvena Zvezdában rúgta a gólokat (16 meccsen 12-tÖ, ott figyelt fel rá ellenfélként a fehérváriak új edzője, a belgrádi Partizantól érkezett Marko Nikolics.

Licitet nyert a Videoton?

A lap szerint a Vidi jobb fizetési ajánlatot tett a támadónak, mint például az orosz kupagyőztes Lokomotiv Moszkva. Az U20-as vb-bronzérmes Boakye papíron a csődbe jutott olasz másodosztályú Latina Calcio játékosa volt, de immár szabadon igazolható. Vagyis új klubjának csak vele (és ügynökével) kell megegyeznie.

Pedig ennél sokkal szebben indult a pályafutása. Volt a Genoa, a Sassuolo, a Juventus és az Atalanta profija is. A Juve kölcsönjátékosaként szerepelt a spanyol élvonalbeli Elchében, az Atalanta pedig a holland Rodának adta kölcsön.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?