KIAJOBB

Itthon felülmúlták a Puskás-díjas magyar gólt

Nyáron Puskás-díjat ért Zsóri ollózása a FIFA-nál, de azóta már a fasorban sincs Gazdag találata mögött. Máris lefutott az Év gólja-szavazás?
  • Szerző: vav

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szeptemberi gáláján Puskás-díjat kapott Zsóri Dániel a csodás ollózásáért, az év legszebb magyar góljának most mégis mást választhatnak. A győztest három jelöltből egy szakmai zsűri választja ki, de a szurkolók tízezrei már döntöttek: Gazdag Dániel szólógóljára majdnem ötször annyian szavaztak, mint Zsóri találatára.

Gazdag a gólszépségverseny nagy esélyese
Fotó: honvedfc.hu

Idén is esélyes lehet egy újabb magyar futballista a világ legszebb góljáért járó Puskás-díjra?

Fotó: Getty Images

Annak alapján akár egy ilyen mesébe illő forgatókönyv is elképzelhető, hogy a FIFA-szavazáson tavaly többek között Lionel Messit és Zlatan Ibrahimovicot megelőző győztes Zsóri Dániel ollózása még a dobogóra is alig fért föl most az NB I-ben. Ez csak látszólag ellentmondás: Zsóri február 16-i parádéja a 2018/19-es szezon legszebb góljának bizonyult a világon, míg az M4 Sport lezárult közönségszavazásán a 2019-es naptári év találataiból válogathattak a szurkolók.

Így lehetséges, hogy a magyarországi gólszépségverseny első szakaszát toronymagasan Gazdag Dániel nyerte.

Az MLSZ szakmai bizottsága állította össze a tízfős listát, amelyből a szurkolók december 23. és január 6. között az m4sport.hu-n választhatták ki a kedvencüket. Itt lett első Gazdag, messze megelőzve a második Tokmac Nguent és a harmadik Zsóri Dánielt.

Tokmac gólja (4:07-től):

Zsóri gólja:

A Honvéd válogatott középpályása november 2-án, Felcsúton lőtt pazar győztes gólja (2-1 a kispestieknek éppen a legendájukról, Puskás Ferencről elnevezett Pancho Arénában), a több mint 18 ezer voks 46 százalékát kapta.

„Szerencsére szép gól volt, nagyon örülök neki! Csináltam előtte egy-két cselt, majd a gyengébbik lábammal lőttem be” – nyilatkozta a gólszerző a meccs után a honvedfc.hu-n.

A kispestiek grafikát is készítettek a gólt megelőző akcióról:

Gazdag elsöprő fölényét jelzi, hogy a második ferencvárosi Tokmac Nguen (a Suduva elleni góljával) 13, a Puskás-díjas Zsóri pedig 10 százalékig jutott, szoros küzdelemben megelőzve a zalaegerszegi Devecseri Szilárd bombáját (szintén 10 százalék). A kispesti játékos góljára többen szavaztak, mint ahányan az utána következő ötre – Nguen 13, Zsóri 10, Devecseri 10, Szoboszlai Dominik 6, Zsótér Donát 6 – összesen.

Fotó: m4sport.hu

Ilyen fölény láttán meglepetés lenne, ha a szakmai zsűri másként döntene, de ki tudja? Az Év gólját jövő csütörtökön a Nemzeti Színházban, az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán jelentik be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?