KIAJOBB

Itt a magyar ütőkártya! Bemutatjuk Storck meglepetésemberét

Ki gondolta volna, hogy a fiatal focista utazhat az Európa-bajnokságra? Õ lehet az új ütőkártya a nagy zsugás szövetségi kapitány paklijában.
  • Szerző: vav

Az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 23 fős keretének legnagyobb meglepetése, hogy Bese Barnabás is utazik Franciaországba.

Az MTK jobb szélen otthonos futballistája abszolút újonc: még soha, egyetlen percet sem játszott a nemzeti csapatban. Eközben olyan rutinos rókák maradtak ki most, vagy már jóval korábban a védők közül, mint például a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos, Leandro (16) vagy éppen az utolsó rostán fennakadt Korcsmár Zsolt (24).

Bese eddig csak kerettag volt Horvátország és Elefántcsontpart ellen, Lovrencsics Gergő betegsége miatt. Szombaton, a Németország elleni utolsó felkészülési meccsen vélhetően átesik a tűzkeresztségen, máskülönben az Eb-n jöhet el számára a nagy nap.

Hátulról előre

A fiatal, lendületes labdarúgó egy posztváltásnak köszönheti élete nagy esélyét. A 22 éves focista klubcsapatában, az MTK-ban, és az utánpótlás-válogatottakban is támadó jobbszélsőként szerepelt. A 2015-16-os szezonra jobbhátvédet faragott belőle László Csaba.

Jót tett neki a nagyobb felelősség: egyre érettebben, felelősségteljesebben játszott az NB I-ben. Nagy szerepe volt abban, hogy az MTK a 4. helyen végezve indulhat az Európa-liga selejtezőiben.

Hátul, a támadásokat is segítve olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy ottragadt a posztján. Az új edző, Teodoru Vaszilisz is bízott benne – és most a válogatottnál is védőként, vélhetően az első számú jobbhátvéd, Fiola Attila váltótársaként számít rá Bernd Storck szövetségi kapitány. De a múltja alapján a magyar átlagnál gyorsabb, nagy munkabírású, a nemzetközi szintnek a maga 188 centis magasságával fizikailag is megfelelő Besét szükség esetén akár előrébb is bevetheti a német szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?