KIAJOBB

Itt a bizonyíték, Ronaldo minden idők legjobbja!

Cristiano Ronaldo olyat tett 2016-ban, amire még nem volt példa! A portugál klasszis a válogatottal és a klubjával csúcsra ért Európában, egyénileg pedig a világ legjobbjának koronázták.
  • Szerző: mv

Felesleges korszakos egyéniségeket egymáshoz mérni, de a futballvilág korábbi klasszisai eltörpülnek Cristiano Ronaldo mellett. A nyalka sztár idén a Real Madriddal elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját, a portugál válogatottal megnyerte az Európa-bajnokságot, egyénileg pedig megkapta a futball legrangosabb egyéni elismerését, az Aranylabdát.

A díj 1956 óta íródó történetében senki sem volt képes erre a triplára!

Több olyan duplázó volt, aki az adott évben az Aranylabda mellett BL-sikert vagy válogatott-diadalt aratott. Ronaldo edzője, Zinédine Zidane állt a legközelebb a „hármas befutóhoz”, 1998-ban a francia válogatottal világbajnok lett, az év végén megkapta az Aranylabdát, ám a Juventus tagjaként elbukta a Bajnokok Ligája döntőjét.

Ronaldo idén a Real Madrid és a portugál válogatott játékosaként 55 mérkőzésen 51 gólt szerzett, vagyis közel meccs/gól átlaggal járult hozzá csapatai sikeréhez. Ráadásul 17 gólpasszt adott, magyarán az előkészítésben is jeleskedett. Nyilatkozatában nem felejtett el köszönetet mondani társainak.

Hatalmas hálával tartozom a csapattársaimnak a klubomnál és a válogatottnál

Ha Portugáliával nem nyertük volna meg az Európa-bajnokságot, a Real Madriddal pedig a Bajnokok Ligáját, akkor nem én kapom a díjat. Soha nem gondoltam volna, hogy négyszer elhódíthatom az Aranylabdát! Ugyanúgy érzem magam, mint amikor először nekem ítélték."

Ráadásul Ronaldo idén az európai Szuperkupát is elnyerte a Real Madriddal. Igaz, a Sevilla elleni augusztusi döntőben nem lépett pályára, mert akkor még megérdemelt pihenőjét töltötte, de az előzményekben méretes szerepet vállalt.

Azóta a királyi gárdával klubrekordot döntöttek, sorozatban 35 tétmérkőzésén nem kaptak ki, és vezetik a spanyol bajnokságot. Ronaldónak 2017-ben is remek éve lehet…

És ezeket olvastad már?