KIAJOBB

Ilyen még nem történt a Videotonnal

Aligha jutna elődei sorsára Henning Berg, ha szombaton győzelemre vezetné a Videotont a Honvéd ellen és megnyernék a labdarúgó NB I-et.
  • Szerző: mv

Érthetetlen következményei lettek a Videoton mindkét bajnoki címének. A klub első, 2011-es diadala után Mezey György vezetőedzőt nem marasztalták, a történelmi siker ellenére sem hosszabbították meg a szerződését.

Joan Carrillo 2015-ben vezette csúcsra a csapatot, és hiába volt rendkívül népszerű a játékosok körében, megromlott a viszonya az akkori sportigazgatóval, Burcsa Győzővel, aki menesztette a portugál szakembert. A futballisták tudták, mi megy a háttérben, a fehérvári városházánál zajló ünnepléskor hosszasan éltették Carrillo edzőt, ezzel próbáltak hatást gyakorolni a vezetőségre - hasztalanul.

Ha a Videoton szombaton legyőzi a Honvédot, akkor története során harmadszor nyeri meg a bajnoki címet, Henning Berg edző pedig történelmet írna: ő lenne tehát az első olyan edző a fehérvári klubnál, aki „túlélné” a sikert.

A norvég tréner kapcsán nem keringenek pletykák, úgy fest, maradéktalanul elégedettek a munkájával, minden bizonnyal akkor is maradna, ha csak ezüstérmet szerezne a Vidivel. Erre persze nem gondolnak, és az előzmények alapján nincs is rá okuk, hiszen a mostani idényben kétszer is legyőzték a Honvédot. Egy harmadik diadal szombaton bajnoki címet érne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?