KIAJOBB

Így tervezi a jövőt Szoboszlai, meglepő neveket árult el

Legnagyobb példaképéről és a legfőbb céljáról is beszélt egy külföldi oldalon.
  • Szerző: vav

Eddigi pályafutása legszebb időszakát éli Szoboszlai Dominik. A salzburgi áttörése (első nemzetközi kupameccsén gólpassz a Napoli ellen az Európa-ligában, első gól az osztrák bajnokságban) után 18 évesen már a magyar labdarúgó-válogatottban is bemutatkozott. Hab a tortán, hogy 2022-ig szerződést hosszabbított Salzburgban - de ettől függetlenül nagyra törő tervekről beszélt a Goal.com-nak.

"Természetesen nagy megtiszteltetés, ha az embert olyan nagy klubokkal hozzák összefüggésbe, mint a Juventus, a Bayern vagy az Arsenal. De a karrierem jelenlegi szakaszában csak mostani lehetőségeimre és a salzburgi fejlődésemre koncentrálok. Jó úton vagyok, de még csak most kezdődött az utazás"

- mondta sejtelmesen, akár egy eligazolásnak is kiskaput hagyva a világ legtehetségesebb focistái közé sorolt Szoboszlai.

Kiemelte: csodálatos érzés azt hallania, hogy sokan a szerb Szergej Milinkovics-Szavics és a német Toni Kroos keverékéhez hasonlítják a játékstílusa alapján. A Lazio szerb középpályását 75 millió euróra (24 milliárd forint), a Real Madrid hasonló poszton játszó német világbajnokát 80 millió euróra (25,3 milliárd forint) taksálják.

Dominik példaképe mégis egy támadó, méghozzá Cristiano Ronaldo.

"Cristiano Ronaldo különösen a szorgalmával nyűgöz le. Õ a futballban valaha látott egyik legnagyobb játékos és személyiség. A magam útját szeretném járni, de remélem, hogy egyszer én is példakép leszek a gyerekek számára"

- mondta példaképével kapcsolatban, aki éppen az egyik legfőbb érdeklődő, a Juventus sztárja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?