KIAJOBB

Hosszú, Kozák és Szász a magánéletében is sikeres volt

Három olimpiai bajnok végzett dobogón a hölgyek között az Év Sportolója-gálán. Az aranyérmesek körül a pályán kívül is zajlott az élet.
  • Szerző: acf

Január 12-én adták át az Év sportolóinak járó díjakat. A serleget Hosszú Katinka vihette haza bombaerős vetélytársak elől.  Hosszú és Kozák Danuta egyaránt három aranyérmet szerzett a riói olimpián, ezzel a hátukon vitték a teljes magyar csapatot.

Szintén az élen végzett a 2016-os ötkarikás játékokon Szász Emese párbajtőrvívó, aki 34 évesen ért fel a csúcsra. Nélkülük Magyarország nem érhette volna el az előkelő 12. helyet az olimpia éremtáblázatán.

A három sportoló nem csak az olimpián bizonyított, Szász Emese bronzérmes lett az Európa-bajnokságon, Kozák Danuta triplázott a moszkvai világbajnokságon is, Hosszú Katinka érmeinek számontartása pedig lehetetlennel felérő feladat.

Olimpikonjaink élete nem csak a pályán volt eseménydús, a bajnoknők magánéletükben is sikeresek voltak. Hosszú Katinka szerelme, az edzőjeként dolgozó férje mellett lett a világ legjobbja. Shane Tusup az első riói arany után ezt egy szívhez szóló levéllel köszönte meg, melyben megköszönte Katinkának az együtt töltött, négyéves csodálatos utazást.

Kozák Danutát más jellegű öröm érte, a kajakos bejelentette, hogy 2017-ben nem fog versenyezni, mert anyai örömök elé néz. Ez nem azt jelenti, hogy a sportoló visszavonul, hiszen kijelentette, hogy lelki szemei előtt már a tokiói olimpiai lebeg. Ha a japán fővárosban Kozák két aranyérmet nyerne, akkor utolérné minden idők legeredményesebb magyar olimpikonját, a hétszeres bajnok Gerevich Aladárt.

Szász Emese sem sokáig lubickolt az olimpiai arany dicsfényében, a riói játékok után megházasodott. Kozákhoz hasonlóan a 2017-es eseményeket a gyermekáldástól tette függővé, és nem tartja azt sem kizártnak, hogy 2020-ban is palástra áll az olimpián.

 

 

Just married! fotó: Balogh Róbert #married #justmarried #eskuvo #love #foreverlove

Szász Emese (@emeseszasz) által közzétett fénykép,

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?