KIAJOBB

Hosszú Katinka elképesztő rekordra tör az olimpián

Nem „csak” az arany a tét. Amerikából jött a hír, Katinka akár már vasárnap sporttörténemet írhat a tokiói ötkarikás játékokon.
  • Szerző: Ripost

Ma kezdi meg pályafutása ötödik olimpiai szereplését Hosszú Katinka. Ha Rio után Tokióban is csúcsra ér, korrekordot dönt az Iron Lady.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka újra csúcsformában van

Hosszú Katinka újra csúcsformában van
Fotó: MTI

A magyar idő szerint 13.18-kor kezdődő előfutamok után, a holnap hajnali (4.12) döntőben válthatja aranyéremre a legnagyobb győzelmi esélyét Katinka a tokiói olimpián. A később 200 vegyesen, 200 háton és 200 pillangón is induló magyar világklasszis az egyik legnehezebb szám, a női 400 méteres vegyesúszás favoritja. Annak ellenére is, hogy a koronavírus-járvány nehézségei, a versenyek elmaradása számára különösen nagy hátrányt jelentettek.

Annál nagyobb bravúr lesz, ha a csúcsformájához közelítő sztárunk 2016 után újra nyer. Ez esetben ő lesz minden idők legidősebb – 32 éves – ötkarikás úszóbajnoknője, aki egyéni számban győz

- hívta föl a figyelmet egy úszással foglalkozó amerikai szakportál.

Az úszónőknél az amerikai Dara Torres 2000-ben 33 évesen lett Sydney kétszeres olimpiai bajnoka – de nem egyéni számokban, hanem a 4x100-as gyors- és vegyesváltó tagjaként. Az abszolút korrekorder honfitársa, Anthony Erwin: ő 2016-ban, Rio de Janeiróban a 4x100-as gyorsváltó mellett az 50 méteres gyorsúszást is megnyerte.

Jók a jelek

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint „a külső jelek jók”; a 32 éves úszónő teste újra úgy néz ki, mint amikor – például a 2016-os riói olimpián – csúcsformában volt. A szakember szerint elsősorban 400 vegyesen favorit az Iron Lady.

„Nem illúzió, hanem realitás” – mondta Katinka aranyesélyéről a szakvezető.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?