KIAJOBB

Hosszú Katinka nagy húzásra készül: szinte biztos, hogy visszalép

Bevált receptet követ: először ráijeszt a világra, aztán... Korábban már fényesen bejött ugyanez a taktikája.
  • Szerző: vav

A tervei - és az előzetes nevezések - szerint öt egyéni számban versenyez Hosszú Katinka a dél-koreai Kvangdzsuban vasárnap kezdődő úszó-világbajnokságon. A fő számaiban, a 200 és 400 méteres vegyesúszásban, ezen kívül 100 és 200 m háton, valamint 200 m gyorson. Csakhogy a hetedik vb-je programja nem kedvez a hozzá hasonlóan sokoldalú úszóknak, így lesz olyan szám, amitől szinte biztosan kénytelen lesz visszalépni.

 

"Az egyéni számok mellett szerepelek majd egy-két váltóban is, de sok minden a helyszínen dől el, és függ a verseny alakulásától"

- mondta Katka a molcsapat.hu-nak, majd nevetve elárulta: amiben csak elindul, éremesélyesnek érzi magát. De éppen itt jön képbe a versenyszámok ütközése.

"Ez most viccesen hangzik, de tény, hogy én azért indulok el az egyes számokban, mert azt érzem, van esélyem az éremszerzésre,

vagy valami további célom van vele

- célzott vélhetően a 100 méteres hátúszásra, amelynek előfutamában leméri, hol tart a többiekhez képest, ad egy jelzést a riválisoknak - majd valószínűleg még a középdöntő előtt visszalép, az ugyanis percekkel fő száma, a 200 vegyes döntője előtt lesz.

Mivel spannolja magát a hetedik világbajnokságára készülő, már minden létező aranyat bezsebelő klasszis? Ha jól is jön...

Közzétette: MOL csapat – 2019. július 19., péntek

 

"Még képlékeny az előre eltervezett program. A 100 hát biztosan ütközni fog a 200 vegyessel, ugyanis a 200 vegyes döntője előtt van egy kicsivel a 100 hát középdöntője. Ha úszom is az előfutamban háton, később nagy valószínűséggel visszalépek, hisz a prioritás egyértelműen a vegyes"

- mondta Hosszú Katinka.

Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt már bejött neki ez a forgatókönyv. Akkor a riói olimpia előtti évben, a kazanyi vb-n az egész mezőny legjobb idejét úszta a 100 hát előfutamában, majd hasonló okból visszalépett a középdöntő előtt. Egy évre rá, a más lebonyolítású olimpián aztán (többek között) 100 háton és 200 vegyesen is aranyérmet nyert.

És ezeket olvastad már?