KIAJOBB

Hosszú Katinka meglepő tervekkel állt elő

Máris készek az Iron Lady célkitûzései, és már a kőkemény munka folytatásához szükséges motivációja is megvan. Rövid-, közép- és hosszútávon is.
  • Szerző: vav

Három arany- és egy ezüstéremmel az olimpia igazi szupersztárja Hosszú Katinka. Aki azt gondolná, hogy most megelégedve hátradől, és élvezi a tétlen életet, az nagyot téved!

Úszósztárunk az ötkarikás játékok helyszínén tartott sajtóbeszélgetésén a távirati irodának elmondta:

Hétfő reggel hatkor kezdünk, edzés...

- mondta az Iron Lady, hozzátéve: ahogy a Riót megelőző négy évben, a következő olimpiáig sem lesz egynaposnál hosszabb szabadsága.

Vagyis a következő nagy cél a 2020-as tokiói olimpia. Miután 200 méteres hátúszásban hajszállal lemaradt a negyedik aranyáról, a motiváció: a 400 vegyes után a fenti távon is a világcsúcsdöntés.

„A második helytől újra van bennem tűz, újra lesz miért lemenni az uszodába, újra lesz miért edzeni” - idézte Katkát az Origo.

Hihetetlen, hogy négy érmet sikerült nyernem, és ebből három arany.

Nagyon jó úszók maradtak érem nélkül az olimpián, és több egyéni érmem van Rióból, mint Katie Ledeckynek vagy Michael Phelpsnek. Ezt nagyon nehezen hiszem el, aláírtam volna egy aranyat is.”

Még hosszabb távon is tele van tervekkel a bajai klasszis, nem is csak az úszással, vagy éppen az újonnan alapított úszóklubjával kapcsolatban. Hanem a családalapítással…

„Szeretnénk majd gyerekeket, most nyílik majd az úszóklubunk, nagyon sok minden van, amit szeretnénk még elérni. Ez még csak a kezdet."

Mint kiderült, már régóta foglalkoztatja az is, hogy mi legyen majd az amerikai edző-férjével, Shane Tusuppal tervezett gyerekük neve, de...

Olyan nevet szeretnék, ami magyar, de nemzetközileg is könnyen kiejthető. Már sokat gondolkodtam, de

mindig elfelejtem, hogy mik jutottak eszembe, úgyhogy még van időm.

- mondta nevetve Hosszú Katinka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?