Létrehozva: 2016.03.02.

Hosszú Katinka aranyat ér: ezt tanulhatnák tőle a focistáink is

A fizetés és az üzleti érték nincs mindig összhangban. Mit csinál jobban az Iron Lady és csapata, mint más magyar sportolók?

A Forbes magazin magyar kiadása szerint idén is Hosszú Katinka számít üzleti szempontból a legértékesebb magyar sportolónak. A %RIPOST% segít megérteni, miért.

A sportsikerek és a zsűri véleménye mellett többek között a webes jelenlét (a honlap és a közösségi oldalak, a követők száma és kezelése), a szponzori háttér, az üzleti döntések értékelése is beleszámít az értékelésbe. Mindezek alapján az úszószövetséggel hadban álló, szakmai és üzleti szinten is a maga útját járó Iron Lady és csapata a jó példa sportolóink számára.

Persze felvetődik a kérdés: ez csak nálunk példa nélküli? Csak arról van szó, hogy Hosszúék nemet mondanak az idehaza működő mechanizmusokra, azok helyett a Nyugat-Európában és Amerikában a sportolóknál is jól bevált sémákat követik?

Fontos hangsúlyozni: a Forbes-lista természetesen nem egyezik meg a legtöbbet keresők sorrendjével.

A világszerte legjobban honorált sportágak képviselői közül a külföldön évi százmilliókkal gazdagodó focistáink például feljövőben vannak az üzleti értékük alapján is. De évtizedek óta várt Eb-szereplés ide, növekvő népszerűség oda, még a dobogón sincsenek.

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)


A világsikereket arató úszósztárjaink közül a tavalyi dobogós Gyurta Dániel, az idén második Cseh László neve is jól cseng. Mégis láthattuk: Hosszú Katinka (és mögötte az edző-menedzser-férj, Shane Tusup) az, aki a szinte edzés helyett látogatott versenyek pénzdíjaival, az egyéni szponzoraival, no és az Iron Lady brand építésével megtehette, hogy széttépi a szövetség 12 milliós támogatási szerződését.

Vagy azt, hogy nem adja a piszok kemény munkával felépített nevét, az arcát ingyen semmihez – legyen szó a hazai vizes-vb reklámfilmjéről, netán a MOB-ot szponzoráló Túró Rudi népszerűsítő kampányáról. Még akkor sem tesz kivételt, ha ez nem mindenkinek szimpatikus, ha ellene fordítják. Bezzeg - sajtóhírek szerint - 2 millióért szíves-örömest népszerűsített egy kecskeméti úszóeseményt.

Idehaza még a legsikeresebb, legelismertebb, legeladhatóbb sportolók számára is létfontosságúak az olimpiai bizottságtól, a szakszövetségektől, az állami ösztöndíjprogramokból érkező pénzek. Ritka, hogy egy-egy cég piaci megfontolásból támogat egyéni sportolókat. (Legutóbb például kajakkirálynőnk, Kovács Katalin kapott sokadszor új gépkocsit régi támogatójától, a Seattól.)

Abban pedig Hosszúék az elsők Magyarországon, hogy kihasználva Katinka népszerűségét, saját márkás termékeket terjesztenek immár országos sportbolthálózatokban. Néhány napja jelentették be, hogy első körben az Iron Lady-baseballsapkák és az Iron Nation-karkötők kaphatók lesznek a Playersroom-üzletekben.

Messze még az a szint, amikor magyar sportolók nevét is parfüm vagy éppen fehérnemű-kollekció piacra dobásával váltják készpénzre, de ha néhány évtized lemaradással is, az első lépések legalább már megtörténtek - Hosszúék jóvoltából.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok

KIAJOBB

„Ez nem lesz babazsúr" - kőkemény csata vár a Fradira a bajnoki cím után

KIAJOBB

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

KIAJOBB

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban