KIAJOBB

Három évvel az Eb után új magyar csodacsapat született

Három éve rendezték a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe. A keret fele azóta kicserélődött, de a jelenlegi nemzeti csapat a három évvel ezelőttit is felülmúlhatja.
  • Szerző: ST

Marco Rossi irányításával szárnyal a magyar válogatott, amely féltávnál csoportelsőként várja az Eb-selejtezők folytatását. Az együttes játéka a selejtezőkön jóval meggyőzőbb, mint a 2016-ban, a kontinenstornára 44 év után kijutó gárdának.

Nyolcan kaptak szerepet Wales ellen az Eb-hősök közül

A keddi, Wales ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen a 2016-os Eb-keret több tagja is pályára lépett. A kapuban Gulácsi Péter, a mezőnyben pedig Bese Barnabás, Korhut Mihály, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám kapott szerepet. Szintén ott volt Rossi bő keretében Dibusz Dénes, Kádár Tamás, Fiola Attila és Németh Krisztián. Az olasz mester egyik segítője pedig az Eb egyik legnagyobb magyar hőse, Gera Zoltán.

Mindenki hihetetlen módon harcolt a sikerért és hajtotta végre a rá bízott feladatot. A győzelmünk azonban kétségtelenül megérdemelt, és ugyanezen az úton kell tovább mennünk, amelyen eddig a selejtezőkön

– értékelte a találkozót Marco Rossi, a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

Fejlődött a támadójáték

Különösen a magyar válogatott támadójátéka fejlődött rengeteget az Eb-csapathoz képest. Az utóbbi időszakban a világranglistán jóval előrébb álló együttesek, a horvátok és a walesiek ellen tudta uralni a játékot. A három évvel ezelőtti támadósorból pedig, olyan játékosok nincsenek már a keretben, mint Nikolics Nemanja, Stieber Zoltán, Böde Dániel és Priskin Tamás.

Marco Rossi csapata tehát jó úton halad afelé, hogy Eb-résztvevő legyen. A 44 évnyi böjt után egymást követő két kontinenstornára juthatnak ki Dzsudzsák Balázsék.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?