KIAJOBB

Hamilton mellett az M4 volt az F1-es Magyar Nagydíj másik nagy győztese

Toronymagasan nyert az M4 Sport: 561 ezren követték a sportcsatornán a mogyoródi futamot. Eddig ez volt az idei legnépszerűbb sportközvetítés.
  • Szerző: vav

A vasárnapi Magyar Nagydíj volt az idei legnépszerűbb sportközvetítés az M4 Sporton, ugyanis a tévénézők 20,9 %-a, 561 ezer ember választotta a száguldó cirkusz hazai futamát – derül ki a hétvégén az 5. születésnapját ünneplő közszolgálati sportcsatorna közleményéből. Az Forma-1 futama mellett az F2 és az F3-közvetítések is népszerűek voltak.

Egész hétvégén népszerűek voltak az M4 Sport közvetítései. A szombati szabadedzést 136 ezer fő követte, ami 7,5%-os közönségarányt jelentett, míg az időmérő edzés 287 ezer fővel, 12,6%-os közönségarányt ért el, amivel mindkettő piacvezető lett a teljes népesség körében.

Vasárnap is az M4 Sportra kapcsolt a közönség legjava, amely nemcsak a fő eseményre volt kíváncsi: a 11:06-kor kezdődő Forma–2-es közvetítés – amelyben Beleznay Dániel e-sport-versenyző volt a szakkommentátor – több, mint 100 ezer nézőt, a tévéző közönség 5,3%-át ültette a képernyő elé.

A Magyar Nagydíj közvetítését 561 ezer ember nézte végig, 812 ezren voltak azok, akik legalább egy percre bekapcsolódtak a műsorba.

A közszolgálati sportcsatorna szerda este 19 órától a Sepsi–FCSB Román Kupa-döntőt közvetíti élőben.

Szeptember 12-től új csatornával bővül a közmédia kínálata, hétvégente 14-22 óra között az M4 Sport+ jelentkezik a Duna Worldön. Érdemes lesz akkor is a közmédiával tartani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?