KIAJOBB

Hamilton lenyomja a világot

Könnyen lehet, hogy pár napon belül Lewis Hamilton lesz minden idők legjobban fizetett sportolója. A Mercedes Forma-1-es pilótája őrületes pénzért írhat alá.
  • Szerző: Ripost

A világbajnoki címvédő hároméves szerződése az év végén lejár az ezüstnyilakkal. A Mercedes motorsport főnöke, Toto Wolff és Hamilton is számtalanszor megerősítették, hogy hamarosan pont kerül az ügy végére, azonban hivatalos bejelentés még nem érkezett. A Mirror szerint erre sem kell sokáig várni, és nagyot fog durranni.

Hamilton jelenleg évi 30-32 millió fontot tesz zsebre, és a legújabb hírek szerint a Mercedes több mint a dupláját ajánlja neki. A Mirror 100, a The Guardian 130 millió fontról ír, amivel a pilóta nem csak a legjobban fizetett Forma-1-es versenyző lesz, hanem a világ többi sportolója között sem lesz párja.

Jelen pillanatban Sebastian Vettel keres a legjobban, aki idén a Ferrarinál évi 51.4 millió fontért nyomja a pedált. Előtte Floyd Mayweather kötötte a legbusásabb szerződést, 2013-ban évi 46.3 millió fontot garantált neki a Showtime. Hamilton előtt David Beckham vitte a prímet Nagy Britanniában, ő 2007-ben évi 32 millió fontért írt alá a Los Angeles Galaxyhoz.

Hamilton egyébként azt mondta, csak púp a hátán a sok tárgyalás, ám minden bizonnyal a végeredmény láttán csettinteni fog. A lapok szerint a május 24-i monacói verseny előtt fogják hivatalosan bejelenteni az új kontraktust. A brit pilóta jelenleg 20 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt csapattársa, Nico Rosberg előtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?