KIAJOBB

Hamilton: Fáj, hogy nem tartanak igazi sportolónak

Elsőre úgy tûnhet, hogy a brit F1-es pilóta a világ egyik legszerencsésebb fickója. Viszont négy olyan probléma is nyomja a vállát, amitől bárki azonnal padlót fogna.
  • Szerző: pr

Joggal hihetnénk, hogy Lewis Hamilton a világ egyik legszerencsésebb fickója. Kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, hazájában nemzeti hős, anyagi gondokkal finoman szólva sem kell küzdenie. Csüngnek rajta a jobbnál jobb nők, a pályán pedig sikert sikerre halmoz, ezáltal komoly előnnyel vezeti a Száguldó Cirkusz tabelláját.

A sikerek ellenére a Forma-1 legfényesebb állócsillagának élete sem csupán játék és mese. A brit versenyzőnek az idei esztendőben négy komoly problémával is szembe kell néznie.

  1. Kiborítja, hogy sokan nem tartják igazi sportembernek.

  2. Negyedszer szakított mesés barátnőjével, Nicole-lal.

  3. Édesapja rendszeresen beszólogat neki a tetoválásai miatt.

  4. A futamokon a legnagyobb riválisa egyben a csapattársa.

A Men’s Health magazin brit kiadásának testben és lélekben is kitárulkozó Hamilton egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy az F1-es versenyzőket gyakran felejtik ki a valódi sportemberek felsorolásából.

Sportoló vagyok, de az emberek ezt nem nagyon akarják belátni

Az indok a pilóta szerint pofonegyszerű: sokan azt hiszik, az igazi melót valójában az autók végzik a sofőrök helyett. A brit versenyző természetesen egyáltalán nem ért egyet a megállapítással.

Azért, hogy cáfolja a fanyalgók álláspontját, még azt is elárulta, egy-egy versenyhétvégén milyen elképesztő fizikai terhelésnek teszi ki a testét.

  • A futamokon körülbelül másfél órán át, vagyis a rajttól a kockás zászlóig 150-es, 160-as pulzussal nyomja a gázt.

  • Az időmérőkön pedig akár 180–190-ig is felugrik a pulzusa.

  • Előírt testsúlyt kell tartania, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az autója mennyire nehéz.

  • Speciális erősítő gyakorlatokat végez, ugyanis muszáj bírnia a különböző izomcsoportjaira nehezedő nyomást.

Nicole végleg feladta?

A fizikai terhelés mégis szinte semmiségnek tűnhet Hamilton magánéleti gondjai mellett. A világbajnokra idén alaposan rájár a rúd, hiszen a közelmúltban negyedszer szakított szexi barátnőjével, a nála körülbelül 6 évvel idősebb Nicole Scherzingerrel.

Ráadásul úgy tűnik, az igazi se veled, se nélküled love story most végérvényesen lezárul. Ezt jelzi, hogy immár egy fél világ választja el őket egymástól: Nicole ugyanis Los Angelesben, Lewis pedig Monacóban rendezkedett be. Az énekesnőről készült képeket elnézve a pilóta számára a szakítás már önmagában elég komoly trauma lehet.

A Hamilton família a tetkók miatt szekálja

A világbajnok azonban még családja kritikus beszólásait is kénytelen hallgatni. A bajok forrását elsősorban Hamilton tetoválásai jelentik. Bár a versenyző saját bevallása szerint imádja a varrásait, a Hamilton famíliában mégsem örül mindenki a fiú hátán feszülő szárnyaknak, vagy éppen a jobb karját díszítő Michelangelo-alkotásnak, a Pietának.

A pilóta édesapja kifejezetten rosszul van fia tetkóitól, véleményét pedig csak a legritkább esetben titkolja. Azt már talán jobb, ha nem is tudja a családfő, hogy Lewis a hírek szerint nem csak deréktól felfelé varratta szét magát. Persze arról, hogy övön alul pontosan milyen szimbólumokat visel, legfeljebb a már említett excsaja tudna mesélni.

Az újabb próbatétel neve: Nico

Végezetül Hamiltonnak a 2015-ös esztendőben még egy próbatétellel kell szembenéznie. Az idei versenysorozatban ugyanis eddig saját csapattársa a legnagyobb riválisa.

Hamilton és Nico Rosberg még abból az időszakból ismerik egymást, amikor mindketten gokarttal koptatták a gumikat. Ettől függetlenül a zuhanyhíradóban egyre gyakrabban hallani, hogy a két dudás napról napra kényelmetlenebbül érzi magát ugyanabban a csárdában. Kettejük kapcsolatáról Hamilton ezt mondta a Mirrornak:

Ez egy elég furcsa helyzet, hiszen ugyanahhoz az istállóhoz tartozunk.  Elsődleges feladatunk a konstruktőri világbajnokság megnyerése, de természetesen mindig le akarjuk győzni egymást

Mindezek ellenére még mindig nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a derék Lewist olyan nagyon sajnálni kellene…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?